• Din 13 august ai nevoie de certificatul digital pentru a ieşi din ţară.
  • Pe lista roșie au intrat și Franța, Islanda, Thailanda și Polinezia Franceză
  • Italia, Franţa, Germania şi câteva regiuni din Spania au introdus green pass-ul la nivel naţional.

Dacă ai de gând să călătorești într-o altă țară, ai grijă să-ți descarci certificatul digital. De vineri, 13 august, acesta va fi singurul document recunoscut ca dovadă că te-ai vaccinat, ești testat sau ai trecut prin boală.

Vei putea trece frontiera şi fără certificatul digital, dar va trebui să respecți normele naționale de carantină din fiecare stat. Dacă vrei să scapi de carantină, certificatul digital care conține un cod QR e singurul care te poate „salva”. Și pentru că ai pomenit de călătorii, îți reamintesc că după ultima actualizare a țărilor cu risc epidemiologic, pe lista roșie au intrat și Franța, Islanda, Thailanda și Polinezia Franceză.

Peste 1 milion de persoane au reușit să-și descarce certificatul. Numărul este în creștere mai ales că este perioada în care mulți pleacă în vacanță. Trebuie să precizez că din totalul de certificate digitale descărcate 1 milion sunt persoane vaccinate, peste 24.000 recuperate după boală, și peste 14.000 sunt cei care au avut test negativ COVID-19.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Mai nou și Germania a introdus acest Green Pass la nivel național. Practic, dacă ești într-una dintre aceste țări și vrei să mergi la bar, cinema, restaurant, muzeu… și lista continuă, vei avea nevoie de certificatul digital. Momentan, fiind în România, ai nevoie de el doar în momentul în care vrei să traversezi frontiera.