• Instituțiile Uniunii Europene se pregătesc pentru Ziua Europei.
  • De Ziua Europei, toate statele membre vor promova pacea mai mult ca oricând.
  • Anul acesta, instituțiile europene acordă o atenție sporită războiului din Ucraina.

Instituțiile Uniunii Europene se pregătesc pentru Ziua Europei, care se sărbătorește în fiecare an, la data de 9 mai. Este ziua în care a fost lansat documentul care plasa producţia de cărbune şi oţel sub controlul unei autorităţi comune.

„Cred că dacă Europa se va uni și se va asigura că Ucraina are sprijinul de care are nevoie, vom putea pune capăt războiului de acolo și vom putea prezenta un front unit în fața lui Putin și a oricărui alt agresor din lume. Putem vedea că, de când a fost formată Uniunea Europeană, am avut mult mai puține războaie, mult mai multă pace și o mai mare prosperitate”, a spus Jess Asato, participant la Zilele Europei.

Anul acesta, instituțiile europene acordă o atenție sporită războiului din Ucraina. De Ziua Europei, toate statele membre vor promova pacea mai mult ca oricând.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Solidaritatea de care dau dovadă oamenii din întreaga UE este uimitoare. În cadrul organizației, Eurochild, manifestăm solidaritate și față de copii. Ne concentrăm pe drepturile copiilor. Există un mare impact asupra copiilor dacă putem să le susținem drepturile, să le asigurăm siguranța și să ne asigurăm că au spațiu și că se simt în siguranță atunci când fug din Ucraina și cred că este foarte important ca toată lumea să fie conștientă de ceea ce se întâmplă, așa că informațiile pe care UE le publică cred că sunt foarte bune și cred că este foarte bine aici să vină toată lumea să vadă ce se mai întâmplă”, a declarat Aly Downhill, participant la Zilele Europei.