• Un diplomat rus a fost găsit mort în fața ambasadei țării sale din capitala Germaniei, relatează BBC.
  • Incidentul a avut loc luna trecută, însă informațiile au devenit publice abia azi.
  • Acesta ar fi fost agent sub acoperire al FSB.

Cadavrul bărbatului a fost descoperit pe trotuar, în data de 19 octombrie, de către poliția care păzea sediul din Berlin. Se pare că bărbatul ar fi căzut de la un etaj superior, dar nu este clar cum, relatează Der Spiegel.

Ministerul de Externe al Germaniei a confirmat reporterilor moartea diplomatului, dar nu a dorit să ofere mai multe detalii.

Poliția din Berlin nu a comentat public decesul, care a fost raportat pentru prima dată vineri.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

Der Spiegel a precizat că ambasada a calificat-o drept un „accident tragic” pe care nu îl va comenta „din motive etice”.

Bărbatul nu a fost numit în mod oficial, dar indiciile arată că ar 35 de ani și figura ca al doilea secretar al ambasadei ruse.

Site-ul de investigații Bellingcat a declarat că a folosit date din surse deschise pentru a stabili că bărbatul era fiul directorului adjunct al agenției ruse de informații FSB.

Potrivit Der Spiegel, ambasada rusă nu a fost de acord cu o examinare post-mortem după moartea diplomatului luna trecută, iar corpul său a fost trimis în Rusia.

FSB a fost legat anterior de uciderea fostui comandant cecen Zelimkhan Khangoshvili, care a fost împuşcat în cap într-un parc din Berlin în august 2019.

Oficialii celui de-al Doilea Serviciu au fost, de asemenea, legaţi de otrăvirea opozantului rus Alexei Navalny în 2020.