- Surse: Judecătorii i-au dat câştig de cauză preşedintelui Klaus Iohannis privind sesizarea pe Legea Educaţiei
- Preşedintele a considerat că Legea e neconstituţională, fiindcă a trecut fără dezbatere de forul legislativ
- Mai multe voci au criticat decizia preşedintelui
Judecătorii i-au dat câştig de cauză preşedintelui Klaus Iohannis privind sesizarea pe Legea Educaţiei, vizând desfăşurarea învăţământului online, au declarat surse CCR, pentru MEDIAFAX.
Advertisment
Klaus Iohannis a sesizat la CCR neconstituţionalitatea Legii pentru completarea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011. El a susţinut că Legea este neconstituţională deoarece a trecut de Camera Deputaţilor fără dezbatere şi vot.
Legea a fost adoptată decizional de Senat pe 15 aprilie, după ce a trecut de Camera Deputaţilor fără dezbatere şi vot.
Recomandări
În sesizarea de neconstituţionalitate depusă la CCR, preşedintele Klaus Iohannis susţine că proiectul de lege a fost modificat în Senat, fără ca deputaţii să analizeze aspecte importante, precum modul de desfăşurare a activităţii educaţionale sau organizarea examenelor de admitere pentru anul universitar 2020-2021, ceea ce contravine Constituţiei.
Mai multe voci, printre are fostul ministru al Educaţiei Liviu Pop, au criticat decizia preşedintelui, spunând că Guvernul nu a venit cu o alternativă privind desfăşurarea cursurilor online, iar aceast proces va împiedica parcursul educaţional.
Judecătorii i-au dat câştig de cauză preşedintelui.
- Întoarcerea acasă a astronauților NASA a fost amânată din nou. Decizia a fost luată în urma întârzierilor în pregătirea capsulei Dragon
- România atinge 86% consum individual per capita din media UE. Ce înseamnă această creștere pentru consumatori?
- Donald Trump o atacă pe fosta congresmană republicană, Liz Cheney. Noul președinte anunță noi nominalizări pentru administrația sa
- Olanda amendează Netflix. Compania nu a protejat datele personale ale utilizatorilor
- Tinerii din Gen Z simt că nu merită iubire. Psiholog: „Social media nu este nici problemă, nici soluție, dar fără educație, poate deveni un factor de stres”
Partenerii noștri