• Pentru a fi pusă în aplicare această decizie este necesară o nouă legislație, care trebuie aprobată de parlament.
  • Papa Francisc și liderii politici italieni și-au exprimat îngrijorarea cu privire la impactul scăderii ratei natalității asupra țării, costul creșterii copiilor fiind considerat unul dintre factori.
  • Copiii ar trebui să primească numele de familie al ambilor părinți în ordinea în care aceștia decid.

Copiii italieni ar trebui să primească numele de familie ale ambilor părinţi, a declarat miercuri Curtea Constituţională, anulând tradiţia conform căreia toţi nou-născuţii sunt numiţi automat după numele tatălui lor.

Practica actuală este „discriminatorie şi dăunătoare pentru identitatea” copilului, a afirmat Curtea într-o declaraţie, adăugând că ambii părinţi ar trebui să aibă posibilitatea de a alege numele de familie, scrie Reuters.

Copiii ar trebui să primească numele de familie ale ambilor părinţi în ordinea în care aceştia decid, cu excepţia cazului în care aceştia sunt de acord ca cei mici să ia doar un nume, a adăugat instanţa.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Pentru a pune în aplicare decizia, este nevoie de o nouă lege ce trebuie aprobată de parlament. Ministrul Familiei, Elena Bonetti, a scris pe Facebook că guvernul va sprijini pe deplin parlamentul în acest proces.

Trebuie să dăm substanţă deciziei şi este o prioritate şi o sarcină urgentă a politicii să facă acest lucru”, a scris ea, adăugând că părinţii ar trebui să îşi asume o responsabilitate egală pentru creşterea copilului.

Papa Francisc şi liderii politici italieni şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la impactul scăderii ratei natalităţii asupra ţării, costul creşterii copiilor fiind considerat unul dintre factori.