• Trump a luat o decizie surprinzătoare înlocuindu-l pe managerul campaniei sale de realegere, Brad Parscale, cu Bill Stepien.
  • Parscale e considerat artizanul câștigării alegerilor din 2016, coordonând atunci campania digitală.
  • Bill Stepien a coordonat campaniile de realegere ale lui John McCain în 2008 și George W Bush în 2004.

În fața unei bătălii dure de realegere, președintele american își schimbă managerul de campanie. Donald Trump a spus că l-a înlocuit pe Brad Parscale, cu Bill Stepien. Decizia suprinzătoare vine după declinul în sondaje a liderului de Casa Albă, în faţa rivalului său democrat Joe Biden, scrie BBC. Conform rezultatelor celui mai recent sondaj, realizat de Universitatea Quinnipiac, este diferență de 15 procente între Joe Biden (52%) și Donald Trump (37%).

Brad Parscale, care a fost acuzat de cercul interior al lui Trump de prezența slabă la mitingul de luna trecută, din Oklahoma, va rămâne totuşi consilierul principal al campaniei. Anunțul a fost făcut miercuri seara, într-o postare pe Facebook.

„Brad Parscale, care a fost alături de mine pentru foarte mult timp și a condus strategiile digitale, va rămâne în același rol, dar în calitate de consilier senior al campaniei”, scrie Trump.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?

Cine sunt Brad Parscale și Bill Stepien? Două figuri dornice de atenție

Brad Pascale a fost al patrulea manager de campanie al președintelui american, după Kellyanne Conway, Paul Manafort și Corey Lewandowski. Pascale a fost angajat de Organizația Trump în 2011 ca guru digital, iar mai târziu i-a servit lui Trump ca ”prezentator” la mitinguri.

Înlocuitorul său, Bill Stepien a fost asistentul fostului guvernator din New Jersey, Chris Christie. Într-un caz similar cu cel de acum, de scădere în sondaje, Stepien a fost parașutat pentru a-l ajuta pe președintele american, în 2016. Potrivit BBC, Stepien a fost implicat în campaniile lui John McCain în 2008 și George W Bush în 2004.