• Unele orașe revin la restricții de deplasare pe baza declarației pe propria răspundere.
  • Sunt vizate orașele Zalău, Jibou și Cehu Silvaniei pentru deplasările din timpul nopții.

Revine declarația pe proprie răspundere. Cel puțin în județul Sălaj, unde autoritățile locale propun carantinarea mai multor orașe, inclusiv Zalău.

Dacă propunerea CJSU va fi acceptată, circulația pe timpul nopții va fi interzisă în Zalău, dar și în orașele Jibou și Cehu Silvaniei. Între miezul nopții și 6 dimineața, deplasarea persoanelor va fi permisă numai pentru motive bine întemeiate: în scop professional sau pentru urgențe medicale, pe baza declarației pe proprie răspundere sau a adeverinței de la angajator, cam cum era și în primăvară, în starea de urgență.

Evenimentele private rămân interzise, desigur, iar slujbele se vor putea organiza în exterior, cu cel mult 20 de persoane. Măsurile ar urma să fie valabile în următoarele 14 zile, până la o nouă reevaluare.

Recomandări

IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC

Gherla, în județul Cluj, va fi carantinat tot de mâine, după ce rata de infectare a ajuns aproape de 9 la mia de locuitori. Aici va fi evitată la maximum deplasarea persoanelor și vor fi stabilite rute ocolitoare. Și Timișoara este aproape de o carantinare, a spus-o ieri chiar noul primar al orașului, Dominic Fritz. La fel și Bistrița, chiar prefectura a făcut anunțul pe pagina de Facebook.