• Ieri, după noi consultări strânse între cele două guverne ale noastre, Germania a anunțat că va opri certificarea conductei.
  • Astăzi, am ordonat administrației mele să impună sancțiuni împotriva Nord Stream 2 AG și a directorilor săi corporativi.
  • Aceste măsuri reprezintă o altă piesă din tranșa noastră inițială de sancțiuni ca răspuns la acțiunile Rusiei în Ucraina.
  • După cum am precizat, nu vom ezita să luăm măsuri suplimentare dacă Rusia continuă să escaladeze.

Statele Unite au impus sancţiuni împotriva grupului industrial care gestionează proiectul gazoductului Nord Stream 2, între Rusia şi Germania, anunţă preşedintele Joseph Biden, avertizând că vor fi aplicate măsuri suplimentare împotriva Moscovei dacă invadează Ucraina.

«De când Rusia a început să desfășoare trupe la granița ucraineană, Statele Unite au colaborat îndeaproape cu aliații și partenerii noștri pentru a oferi un răspuns puternic și unitar. După cum am spus atunci când m-am întâlnit cu cancelarul Scholz la începutul acestei luni, Germania a fost un bun lider în acest proces și ne-am coordonat îndeaproape eforturile pentru a opri conducta Nord Stream 2 în cazul în care Rusia ar invada în continuare Ucraina.

Ieri, după noi consultări strânse între cele două guverne ale noastre, Germania a anunțat că va opri certificarea conductei. Astăzi, am ordonat administrației mele să impună sancțiuni împotriva Nord Stream 2 AG și a directorilor săi corporativi. Aceste măsuri reprezintă o altă piesă din tranșa noastră inițială de sancțiuni ca răspuns la acțiunile Rusiei în Ucraina. După cum am precizat, nu vom ezita să luăm măsuri suplimentare dacă Rusia continuă să escaladeze.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?

Prin acțiunile sale, președintele Putin a oferit lumii un stimulent copleșitor pentru a se îndepărta de gazul rusesc și a se orienta către alte forme de energie. Doresc să îi mulțumesc cancelarului Scholz pentru parteneriatul său strâns și pentru dedicarea sa continuă de a trage Rusia la răspundere pentru acțiunile sale.»

Statele Unite s-au opus constant gazoductului Nord Stream 2, dar Administraţia Joseph Biden dispusese anularea unor sancţiuni impuse unei companii europene, pentru a evita deteriorarea relaţiilor cu Germania şi cu Uniunea Europeană. Fostul preşedinte american Donald Trump a criticat frecvent proiectul gazoductului Nord Stream 2. Statele Unite susţin că vor reducerea dependenţei Europei de resursele energetice ruse. Moscova acuză Wahingtonul că vrea să vândă gaze în Europa. Uniunea Europeană a denunţat presiunile SUA.