Declarația prințului Philip, în anul 1988: „În cazul în care mă voi reîncarna, aș vrea să devin un virus mortal”

printul-philip Foto: Profimedia
  • Oamenii redistribuie un vechi citat al prințului Philip despre moarte.
  • În 1988, prințul Phillip a spus că și-ar dori să se reîncarneze într-un un virus mortal pentru a rezolva problema suprapopulării.
  • Prințul Phillip a murit vineri la vârsta de 99 de ani.

Moartea prințului Philip a fost anunțată de Palatul Buckingham vineri dimineață. La scurt timp, mai mulți internauți au început să redistribuie pe rețelele de socializare un vechi citat al prințului Philip în care spune că, după moarte, și-ar dori să se reîncarneze într-un virus mortal pentru rezolva problema suprapopulării.

Citatul este menționat într-un articol al ziarului The Guardian din 2009, unde sunt enumerate cele mai controversate declarații ale prințului Philip. 

Citatul complet: „În cazul în care mă voi reîncarna, aș vrea să mă întorc ca un virus mortal, pentru a contribui cu ceva la rezolvarea suprapopulării”, a spus atunci soțul Reginei.

Potrivit Daily Express, declarația provine dintr-un interviu din 1988 pe care prințul Philip, care era adesea cunoscut pentru simțul umorului controversat și uneori ofensator, l-a acordat Deutsche Press-Agentur. Citatul a fost, de asemenea, distribuit pe scară largă în primele etape ale pandemiei COVID-19.