• Cei doi lideri au discutat despre combaterea efectelor războiului din Ucraina.
  • Printre temele discutate se află securitatea energetică a Republicii Moldova.
  • Maia Sandu a fost primită de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a venit în vizită oficială în România, la invitația omologului său, Klaus Iohannis, care a primit-o cu puțin timp în urmă la Cotroceni.

O asculți acum pe Maia Sandu, care le mulțumeste tuturor statelor pentru susținerea pe care Republica Moldova o primeste. Aceasta a subliniat că țara sa se confruntă cu crize fără precedent pe plan economic, energetic și social și nu ar putea face față fără susținerea altor state membre.

Aceasta este prima întrevedere bilaterală directă a celor doi șefi de stat, după decizia istorică adoptată la Consiliul European din 23-24 iunie 2022, prin care a fost acordat Republicii Moldova statutul de stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

S-a discutat despre acest subiect cu Miroslav Tașcu Stavre, analist de politică externă.

Întrebat despre principalul scop al vizitei președintelui Maia Sandu, analistul a răspuns că „și Klaus Iohannis a subliniat importanța securizării domeniului energetic în această perioadă. Acesta a declarat că astăzi, la guvern, se vor căuta totodată soluții si pentru situația Republicii Moldova. Un lucru este cert, nu vom abandona Republica Moldova si vom găsi solutii pentru orice scenarii vor apărea”

Mai multe despre declarațiile președintelui Republicii Moldova, dar și despre discuțiile de pe marginea întrevederii, urmărești la Aleph News.