• Finanțarea externă este miza alegerilor din Republica Moldova.
  • Voronin spune că politicienii ar trebui să meargă în străinătate să aducă bani.
  • Dodon a pregătit alegerile de la Moscova.
  • Maia Sandu îi avertizează pe moldoveni că Parlamentul gestionează banii.

Principalii actori ai alegerilor din Republica Moldova au fost la vot de dimineață. Cel mai harnic a fost fostul președinte, Vladimir Voronin, care s-a aliat cu Igor Dodon, în Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor. Naționalistul Voronin nu a vrut să spună dacă e pentru Europa sau Rusia, vrea să fie prieten cu toată lumea și spune că de pe vremea lui și până acum Moldova nu a mai dus-o bine. Și a explicat de ce alitul său la alegeri face atât de des drumuri la Moscova.

„Cu părere de rău, toate aceste parlamente și opt guverne care au urmat, mai mult s-au hotărât intereselor personale, intersele de grup, mafiote și corupte. Dacă unul sau alt conducător de țară merg în vizită într-o țară sau în alta, ei trebuie să aducă ceva pozitiv pentru Moldova. Acordul bilaterale, contracte foarte favorabile pentru interseul țării noastre. Dar să ne plimbăm pur și simplu în calitate de turiși e foarte scump pentru bugetul țării”, a spus fostul președinte Vladimir Voronin.

După ce a votat, Igor Dodon a primit prima întrebare a jurnaliștilor în limba rusă. A răspuns în română, dar a transmis un mesaj și în limba rusă.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
BEYONCE LANSEAZĂ UN NOU ALBUM
FORȚA DE REACȚIE NATO POATE INTRA ÎN ROMÂNIA

„Eu vă îndemn să votăm pentru cei care au grijă de Republica Moldova, pentru cei care știu să făurească, nu să fure miliarde și să le ducă în off shore-uri”, a spus Igor Dodon.

„Domnule Dodon, recent ați declarat colegei mele că ultima vizită, de la sfârșitul lunii iunie, la Moscova, a avut cu scopul pregătirii alegerilor. Puteți să ne spuneți cum a ajutat Moscova?”, l-a întrebat un reporter pe Igor Dodon.

„O să vedem cum o să fie votarea astăzi la Moscova. Republica Moldova are nevoie de sprijin extern ca să depășească criza generată de pandemie. E important și ca acest sprijin extern să fie gestionat în interesul moldovenilor”, a adăugat Igor Dodon.

„Vreau să vă amintesc că Parlamentul administrează banii țării, banii cetățenilor, de aceea trebuie să fim foarte atenți cui să încredințăm banii țării. Parlamentul este cel care votează legi și de alegerea noastră de azi depinde ce fel de legi vor vota următorii parlamentari”, a declarat actualul președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu.