• Evacuarea și demolarea spațiilor comerciale de la metrou s-a transformat în scandal. Oamenii huiduie și strigă „Hoții!”.
  • Evacuarea şi demolarea spaţiilor comerciale din incinta metroului a început miercuri dimineață la staţia de metrou Ştefan cel Mare, a anunţat Ministerul Transporturilor.
  • Termenul limită pentru eliberare magazinelor de la metrou a expirat vineri, 2 aprilie.

UPDATE 12:26 Scandal la metrou din cauza demolării spațiilor comerciale: „Director Metrorex, îți stă bine cu ranga în mână?”

Oamenii huiduie în timp ce ușa unui magazin de la metrou este deschisă cu o rangă. Lacătele au fost tăiate.

„Ce vrei să demonstrezi, ce vrei să ne arăți? Hoții!”, strigă oamenii de la metrou în timă ce magazinele sunt deschise cu forța.

„V-ați depășit atribuțiunile, domnule director! Director Metrorex, îți stă bine bine cu ranga în mână?”, strigă o persoană din mulțimea furioasă.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„A spart directorul ușa. Să intre primarul să termine treaba”, spune o altă persoană.

„Praful să se aleagă de tine, javră ordinară”, strigă o femeie.

Oamenii care fac scandal la metrou sunt blocați de jandarmi în timp ce magazinele sunt deschise.

Știre inițială

Ministerul Transporturilor anunță că a început evacuarea și demolarea spațiilor comerciale de la metrou. Primele demolări au loc la stația de metrou Ștefan cel Mare.

Termenul limită pentru eliberarea spațiilor comerciale de la metrou a expirat vineri, 2 aprilie.

Cea mai mare parte din valoarea chiriilor plătite de comercianți este încasată de firma sindicatului de la metrou, dar contractul dintre administrație și sindicat a expirat în urmă cu 2 ani.

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a evidențiat recent situația financiară grea a metrolului, avansând ideea unor salarii mai mici, a unor disponibilizări sau a insolvenței. În legătură cu spațiile comerciale, Cătălin Drulă a spus că merge înainte pe căile legale, cu evacuarea și demolarea acelor spații.