• Președintele PNL Sector 4, Pavel Popescu, nu este de acord ca pe noile cărți de identitate să fie trecut termenul „gen”, el spunând că ar trebui scris cuvântul „sex”.
  • Eu cred și sper din suflet ca trecerea cuvântului “GEN” în loc de “SEX” pe specimenul de CI făcut public e doar o gravă eroare din partea autorităților. Eroare pe care desigur, o vor repara”, a scris, pe Facebook, Pavel Popescu.
  • Atitudinea lui Pavel Popescu este similară cu cea a Alianței pentru Unirea Românilor, care a spus că noile cărți de identitate sunt „încă un pas înainte spre ștergerea identității naționale”.

Președintele PNL sector 4, Pavel Popescunu este de acord ca pe noile cărți de identitate să fie trecut termenul de „gen”, el spunând că ar trebui scris cuvântul „sex”.

Eu cred și sper din suflet ca trecerea cuvântului “GEN” în loc de “SEX” pe specimenul de CI făcut public e doar o gravă eroare din partea autorităților. Eroare pe care desigur, o vor repara”, a scris, pe Facebook, Pavel Popescu.

Reacțiile utilizatorilor Facebook nu au întârziat să apară. „Eroare este că tu faci parte dintr-un partid care se numește “liberal”. Adică, cineva și-a băgat SEX-ul în PNL și te-a făcut pe tine membru, GEN”, a răspuns cineva. „Sunteți unul dintre cei ce țipați că nu doriți ora de educație sexuală dar va intrigă că nu mai exista cuvântul „sex”? Tare asta!”, a scris o altă persoană. „De ce este gen în gramatică? Cum să scrii sex pe CI. Lumea a evoluat iar interpretări vor fi mereu. Să vă fie rușine, ați terminat reformele în toate domeniile?”, a reacționat cineva.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
Sursa: Facebook

Pavel Popescu a declarat în spațiul public și că nu este de acord cu predarea educației sexuale în școli.

Nu mă voi opri vreodată din a spune cu tărie ceea ce cred atunci când trebuie să o fac. Și cred cu tărie că pe subiectul minorităților sexuale și al educației sexuale, în Parlamentul European cât și pe tot mapamondul, lucrurile au luat-o razna complet. Și vreau să le mulțumesc sincer europarlamentarilor români (indiferent de culoarea politică) care au curajul să spună ceea ce cred, indiferent de consecințe. Așa cum nu voi înceta să o fac și eu”, a scris parlamentarul, pe 26 iunie, pe Facebook.

AUR consideră că noile cărți de identitate sunt „încă un pas înainte spre ștergerea identității naționale

Atitudinea lui Pavel Popescu este similară cu cea a Alianței pentru Unirea Românilor, care a spus că noile cărți de identitate sunt „încă un pas înainte spre ștergerea identității naționale”.

„De ce a fost înlocuit SEX cu GEN? De ce nu apare tricolorul?”, se întreabă reprezentanții AUR.