• Deputatul USR-PLUS, Adrian Wiener, atrage atenția cifrelor din ultimele zile.
  • Adrian Wiener: „criminală a antivacciniștilor militanți a răzbătut”
  • România se confruntă cu probleme sociale multiple

Deputatul URS-PLUS, Adrian Wiener, fiind și medic, s-a reîntors să lucreze în spital. El atrage atenția asupra cifrelor dramatice din ultimele zile și notează factorii care au făcut ca România să ajungă în această situație.

„În ultimele 24 de ore, am înregistrat o mortalitate peste dublul Europei și de 6 ori mai mult decât media lumii. 10.000 de persoane internate în spital, dintre care 300 de copii. Peste 1.000 de oameni cu formă severă sau critică de boală luptă pentru fiecare respirație pe un pat de ATI. Din totalul deceselor raportate ieri în lume 5% sunt români. 11,5% din decesele Europei sunt în România. Covârșitoarea majoritate a acestor decese erau evitabile. Prin vaccinare, prin măsuri de protecție”, spune deputatul.

Potrivit acestuia, cauzele pentru care România se confruntă cu această problemă socială sunt multiple. Una dintre cauze o reprezintă neîncrederea în autorități și în clasa politică. O altă problemă o reprezintă analfabetizarea științifică.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Vocea criminală a antivacciniștilor militanți a răzbătut și are ecouri în mult prea mulți dintre compatrioții noștri: „vaccinul îți modifică ADN-ul, „devii infertil”, „e un experiment”, „e doar o gripă”, „asasinii”, „botnițele” – expresii care au ucis și vor continua să ucidă oameni. La propriu. scrie usrplus.ro

„Evoluția catastrofei în desfășurare depinde, pe termen scurt, de responsabilitatea fiecăruia dintre noi, mai puțin de decidenți. Dacă alegem sau nu să fim parte a efortului de diminuare a transmiterii comunitare; dacă alegem să purtăm mască, să evităm deplasările neesențiale, să ne vaccinăm – dacă nu am făcut-o încă. De cum reușim să avem grijă unii de alții. Decizia fiecăruia dintre noi și a noastră ca și comunitate poate avea impact asupra numărului de decese, asupra încărcării secțiilor de ATI, asupra suferinței de nedescris din spitale”, atenționează medicul Adrian Wiener.