• Parlamentarii AUR au depus un amendament prin care masca să nu mai fie obligatorie în toate spațiile publice.
  • Deputații AUR vor ca purtarea măștii de protecție să fie obligatorie în instituțiile publice, spațiile comerciale, mijloacele de transport și la locul de muncă.
  • Trei deputați AUR au depus acest amendament.

Parlametarii AUR solicită ca pe perioada stării de alertă purtarea măștii de protecție să nu mai fie obligatorie în toate spațiile publice, ci în instituțiile publice, spațiile comerciale, mijloacele de transport și la locul de muncă.

Amendamentul a fost asumat de 3 deputați AUR: Raisa Enachi, Ringo Dămureanu și Georgel Badiu. Aceștia susțin, în motivarea amendamentului, că „nu există studii de specialitate care să ateste că purtarea măștii timp îndelungat ca fiind una pozitivă, cu aport decisiv și substanțial în combaterea oricărei epidemii”.

„Parlamentarii AUR au depus un amendament care ar limita purtarea maștilor la spațiile închise și instituțiile publice. Suntem singurul partid parlamentar care își asumă lupta cu măsurile abuzive și exagerate luate de actualul guvern”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a partidului. Actul normativ se află în dezbaterea Camerei Deputaților.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD