• Un crematoriu subteran ilegal a fost descoperit în Rusia.
  • Un jurnalist a găsit rămășițe umane arse în el, după ce localnicii s-au plâns de miros.
  • Crematoriul ilegal fusese închis de autorități în urmă cu doi ani, însă a continuat să funcționeze.

Un crematoriu subteran din centrul Rusiei a fost descoperit că a continuat să ardă rămășițe umane, deși fusese închis de autorități în urmă cu doi ani, a relatat luni site-ul de știri Znak.com citat de publicația The Moscow Times.

Publicația a relatat că a inițiat o inspecție în 2019 a unui sit ilegal în apropierea a două spitale importante din orașul Kurgan, la 2.000 de kilometri est de Moscova. Inspecția a dus la amendarea și lichidarea operatorilor sitului la vremea respectivă.

Un jurnalist de la Znak.com s-a întors la una dintre locațiile închise ale crematoriului subteran, după ce locuitorii s-au plâns de un miros neplăcut în zonă în octombrie 2021.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Acolo, corespondentul a găsit zeci de saci cu cearceafuri pătate de sânge, măruntaie, medicamente expirate și un cuptor de beton improvizat, a scris publicația.

„Am văzut găleți de plastic cu ace de seringă și saci galbeni împrăștiați cu logo-uri de deșeuri biomedicale. În aer se simțea un miros chimic înțepător. Întregul spațiu din jurul locului era plin de un miros medical dezgustător, ușor dulceag, scântei și limbi de foc se formau dintr-o conductă, iar pe jos se răspândea un fum gros”, a scris jurnalistul.

Autoritățile ruse au mers din nou în inspecție și au găsit crematoriul abandonat.

„Cea mai înfiorătoare descoperire a fost un container galben înalt cu ambalaje care, atunci când a fost deschis, forțele de securitate l-au găsit literalmente plin până la refuz cu organe interne spintecate”, a relatat ziarul.

Znak.com l-a identificat pe Dmitri Zhidkov, proprietar de afaceri cu sediul în Tyumen, a cărui afacere primește contracte pentru deșeuri medicale, ca posibil proprietar al crematoriului ilegal.

Un deputat local a declarat că legislatorii municipali din Kurgan au aprobat la un moment dat o instalație de eliminare a deșeurilor medicale în jurul locului unde se află crematoriul subteran.

Primarul a declarat că nu a primit cereri de aprobare a locației crematoriului, în timp ce autoritățile regionale nu au răspuns la solicitările de comentarii ale Znak.com.