• Guvernul nu a aprobat un buget pentru anul 2021
  • Legea prevede că într-un astfel de caz se aplică bugetele anului precedent
  • Klaus Iohannis i-a chemat de două ori pe Florin Cîțu și Alexandru Nazare la Cotroceni
  • Premierul și ministrul de finanțe au mers joi și vineri la Cotroceni

România nu are încă buget. Guvernul, cel responsabil cu astfel de probleme, n-a rezolvat problema cifrelor, dar ne-a arătat în ultima săptămână că o face pas cu pas.

România funcționează pe bugetul anului trecut și așteaptă un semn salvator de la președintele Iohannis. La el se uită premierul Cîțu și ministrul de finanțe Nazare, care au fost de două ori la Cotroceni în două zile. Asta deși tot din direcția lor auzim că epoca jupânului care dă binecuvântarea a apus. Ne amintim de poza lui Liviu Dragnea „cu cifrele pe masă”. Le dicta bugetul subalternilor.

Preşedintele României poate consulta Guvernul cu privire la probleme urgente şi de importanţă deosebită, potrivit Articolului 86 din Constituția României.

Președintele Iohannis are de partea sa un articol din Constituție care spune că poate consulta guvernul pe probleme urgente și importante.

Preşedintele României poate lua parte la şedintele Guvernului în care se dezbat probleme de interes naţional privind politica externă, apărarea țării, asigurarea ordinii publice şi, la cererea primului-ministru, în alte situaţii.

Preşedintele României prezidează şedințele Guvernului la care participă. Atunci când merge la ședințele guvernului, la Palatul Victoria, este cel care prezidează. N-a fost cazul de la instalarea lui Florin Cîțu. Vorbim practic despre un centru de putere informal. Președintele conduce, dar nu complet asumat. Când asta o făceau „ceilalți” era încălcarea legilor, astăzi e normalitate.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI