• În Rusia, numărul de infecții cu Covid-19, a depășit jumătate de milion.
  • Joi, rușii au început folosirea unui medicament anticovid, deși se află în faza de testare, scrie Reuters.
  • Primele loturi ale noului medicament antiviral numit Avifavir au fost livrate în mai multe spitale și clinici din Rusia.
  • În prezent, nu există niciun vaccin pentru Covid-19, boala infecțioasă cauzată de noul coronavirus.

În Rusia, numărul de infecții cu Covid-19, a depășit jumătate de milion, astfel, ministrul Sănătății rus a aprobat folosirea unui medicament antiviral numit Avifavir, iar astăzi au fost livrate în spitale și clinici primele loturi. Asta se întâmplă în timp ce medicamentul se află încă în faza de testare.

Șeful Fondului rusesc, Kirill Dimitriev, a declarat săptămâna trecută pentru Reuters că se urmărește obținerea unei cantități suficiente a medicamentului pentru a trata 60.000 de persoane pe lună, afirmând că peste 10 țări au plasat comenzi pentru Avifavir.

Antiviralul japonez Avifavir este primul tratament împotriva coronavirusului, aprobat de ministerul sănătății din Rusia.

Specialiștii ruși au modificat medicamentul generic pentru a-i spori eficacitatea în tratarea noului virus, scrie Reuters.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

În prezent, nu există niciun vaccin antiCovid-19, boala infecțioasă cauzată de noul coronavirus, iar studiile clinice efectuate de-a lungul pandemiei nu au demonstrat eficacitatea unui medicament antiviral.

Cu 502.436 de cazuri înregistrate, Rusia are al treilea cel mai mare număr al infecțiilor cu noul noul virus la nivel mondial, după Statele Unite și Brazilia.