Despăgubirile pentru persoanele afectate de inundații și fondurile pentru refacerea infrastructurii vor fi probabil aprobate de Guvern, săptămâna aceasta, a declarat Tanczos Barna, ministrul Mediului.

Ministrul Mediului Tanczos Barna susține că inundațiile din ultimele zile au afectat multe localități.

Din păcate, foarte multe comunități au fost afectate. În anumite locuri, în anumite comunități, comune, orașe, lucrurile sunt grave. ISU și echipele de la Apele Române au fost la fața locului, încercând să evacueze cantitățile de apă care s-au acumulat în aceste localități, în gospodării, în pivnițe, în case. În momentul de față sunt în derulare evaluările pagubelor, în mai multe localități echipele sunt și astăzi pe teren. Au fost afectate nu doar gospodării, case, ci și infrastructură locală, județeană, monumente istorice”, a spus Tanczos Barna, la RFI.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Acesta a vorbit și despre tragedia din Bacău, unde o mașină de concurs de off road a fost luată de viitură, iar pilotul a fost găsit decedat: „Deci apele nu iartă și trebuie să tragem de fiecare dată un semnal de alarmă, să cerem responsabilitate din partea celor care în aceste zone organizează diverse evenimente. Am avut din păcate un eveniment tragic într-un concurs off-road, acolo unde deciziile nu s-au luat în timp și au fost luate atât de către organizator, cât și de către persoanele în cauză decizii greșite, care s-au terminat cu o catastrofă, cu o pierdere de viață omenească“.

Ministrul Mediului a spus că despăgubirile pentru cei afectați de inundații ar putea fi aprobate de Guvern în această săptămână.

Domnul prim-ministru Cîțu centralizează solicitările venite din partea prefecturilor cu privire la pagubele constatate de echipele de evaluare și Guvernul va aloca fonduri pentru refacerea infrastructurii și pentru despăgubirea persoanelor afectate, unde se constată aceste lucruri. Se centralizează în momentul de față aceste date și probabil săptămâna aceasta, la ședința de Guvern, ele vor fi aprobate și fondurile vor fi trimise la autoritățile locale, pentru refacerea infrastructurii, de exemplu“, a mai spus Tanczos Barna.​