• Serul Pfizer e administrat și copiilor din SUA de peste 12 ani, cu acordul FDA
  • În SUA sunt cam 80 de milioane de copii sub 18 ani
  • Experții cred că dozele Pfizer ar trebui să ajungă în țările sărace, nu la copii

Serul de la Pfizer e administrat acum și copiilor americani de peste 12 ani, cu acordul FDA. Părerile cercetătorilor sunt însă împărțite. Și asta, pentru că milioane de oameni din țările mai sărace așteaptă încă primul vaccin, iar experții în sănătate susțin că acești copii prezintă un risc scăzut de infectare. Medicul pediatru Yvonne Mal-donado susține vaccinarea copiilor.

„Copiii se infectează de fapt și am văzut peste trei milioane și jumătate de copii din SUA infectați cu SARS-COV-2 mii de spitalizări și între trei și șase sute de decese. COVID-19 se află în prezent în primele 10 cauze ale deceselor la copii de când a început pandemia.”, a explicat acesta.

În SUA sunt aproape 80 de milioane de copii sub 18 ani. Asta înseamnă 25% din populație.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...

În România sunt 800 de mii de copii cu vârste între 12 și 16 ani. Profesorul Adam Finn, care face parte din comitetul pentru vaccinare din Marea Britanie, spune că imunizarea trebuie făcută doar pe grupurile vulnerabile din rândul copiilor.

Vaccinarea copiilor, considerată o risipă

În Marea Britanie, în special, am identificat copii cu boli neuromusculare severe și boli respiratorii asociate. Și acei copii ar trebui să beneficieze de imunizare și protecție, deoarece pot fi identificați ca fiind expuși riscului.

Practic, profesorul spune că, dacă am imuniza doar grupurile am economisi milioane de doze de vaccin. Acestea ar putea ajunge în țările sărace, care se bazează doar pe donații.

„Eu sunt pediatru și vaccinolog și trebuie să spun că avem tendința de a subestima impactul bolilor asupra copiilor și să ne concentrăm pentru persoanele care au o voce politică mai puternică.”, a precizat Yvonne Maldonado, medic pediatru, epidemiolog, Universitatea Stanford School of Medicine.

„Nu doar că foarte puțini dintre aceștia se îmbolnăvesc și foarte, foarte puțini dintre ei mor de COVID, este, de asemenea, că există un număr limitat de vaccinuri în acest moment și că aceste provizii trebuie direcționate spre prevenirea deceselor.”, Adam Finn, Comitetul mixt pentru vaccinare.

Disputa experților ar putea fi încheiată într-un singur fel. Prin studii concrete. Agenția Europeană a Medicamentului nu a aprobat deocamdată vaccinarea adolescenților.