• Președintele Trump și fostul vicepreședinte Joe Biden au participat într-o cursă electorală televizată noaptea trecută, însă fiecare candidat s-a aflat într-o primărie separată
  • Cele două primării separate au înlocuit dezbaterea față în față
  • Printre altele, au vorbit și despre educație, vaccinul anti-COVID, taxe, rasism

Președintele Trump și fostul vicepreședinte Joe Biden au participat la o nouă dezbatere din cadrul cursei prezidențiale noaptea trecută, relatează CNN.

Momente-cheie în discursul lui Joe Biden

Inițiative pentru educație: Biden a evidențiat planurile sale de a crește finanțarea școlilor ce au venituri mici, sprijinirea celor care își cumpără prima casă și susținerea afacerilor aflate la început de drum – ca răspuns la întrebarea de ce ar trebui oamenii de culoare să-l voteze.

Vaccinul pentru Covid: Joe Biden a specificat că nu va ezita să primească și să încurajeze oamenii să primească un vaccin pentru coronavirus în momentul în care știința găsește unul care este sigur, eficient și care a trecut de grila celor 3 faze de testare.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Curtea Supremă: Fostul vicepreședinte american a declarat că, deși nu este un fan al „proceselor”, va depinde de felul în care republicanii din Senat vor gestiona procesul de confirmare al lui Amy Coney Barret, nominalizată de Trump. Biden a acuzat-o pe aceasta că nu a răspuns în mod direct la multe întrebări și mai mult, „nu crede că s-a reflectat prea multă filozifie juridică” în discursul ei.

Reduceri de impozite: Biden a spus că angajamentul său de a elimina reducerile de impozite pe care le-a adoptat Trump în primul său mandat viza doar reduceri de impozite pentru cei bogați, nu pentru clasa de mijloc. Republicanii au încercat să-l lovească pe Biden ca pe cineva care dorește să crească impozitele asupra clasei de mijloc datorită angajamentului său de a pune capăt reducerilor fiscale semnate în lege de Trump.

Foraj: Biden și-a dublat opoziția față de interzicerea practicii. A recunoscut că emisia de metan este o problemă, împreună cu micile cutremure cauzate de foraje, dar a argumentat că ar putea fi rezolvată printr-o „gestionare foarte, foarte bună.”

Politici Transgender: Biden spune că va inversa ordinele executive ale administrației Trump, descrise ca fiind ,,periculoase și discriminatorii”.

Momente-cheie în discursul lui Donald Trump

Test Coronavirus: Trump spune că se simte bine după ce a trecut prin Covid acum câteva săptămâni și că nici nu-și mai amintește dacă s-a testat în ziua primei dezbateri prezidențiale. ,,Nu știu, nu-mi amintesc. Mă testez mereu. Dar după dezbatere, să zicem, o zi sau ceva de genul, cred că era marți după-amiaza, sau poate chiar seara, am fost confirmat pozitiv. Atunci am aflat” a fost una dintre declarațiile președintelui.

Masca de protecție și pandemie: Trump nu părea să-și fi schimbat părerea legată de purtarea măștii de protecție, deși toți specialiștii spun că este esențială.

Taxe: Trump spune că este sub un audit și că a fost tratat foarte rău de IRS ( Internal Revenue Services – Fisc)

Roe v. Wade: Trump a spus că nu se așteaptă ca Barrett să se pronunțe într-un anumit mod cu privire la mai multe aspecte ,,controversate”, inclusiv legat de rezultatele alegerilor din 2020 sau o revizuire a cazului Roe v. Wade – cazul de referință afirmă legalitatea dreptului unei femei de a avorta în temeiul celui de-al paisprezecelea amendament al Constituției.

Denunțarea rasismului: Trump a declarat că a denunțat supremația albă, după ce nu a făcut acest lucru în timpul primei dezbateri prezidențiale. „Am denunțat supremația albă. Am denunțat-o de ani de zile, dar întotdeauna începeți cu întrebarea „nu l-ați întrebat pe Joe Biden dacă denunță sau nu Antifa?” Am denunțat supremația albă. Denunț Antifa și îi denunț pe acești oameni din stânga care ne ard orașele, care sunt conduse de democrați”.

Transferul puterii: După ce a ezitat un astfel de angajament săptămâni bune, Trump a spus că va accepta un transfer pașnic al puterii, în cazul în care pierde alegerile – continuând totuși să se îndoiască de necesitatea de a o face.