Diana Șoșoacă a fost scoasă din cursa pentru alegerile prezidențiale de către Curtea Constituțională

Curtea Constituțională a României (CCR) a luat decizia sâmbătă după-amiază de a respinge candidatura Dianei Șoșoacă, reprezentanta SOS, din cursa pentru alegerile prezidențiale.

Această hotărâre a fost luată cu majoritatea voturilor judecătorilor CCR și este definitivă, fără posibilitate de contestare.

Decizia CCR

Curtea Constituțională a primit două contestații împotriva Dianei Șoșoacă, una este semnată de Bellantoni Amalia, iar cealaltă, de Ursa Mihai Gheorghe. 

A admis contestațiile formulate de doamna Amalia Bellantoni și domnul Mihai Gheorghe Ursa şi a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr.18/D din 3 octombrie 2024 privind înregistrarea candidaturii și a semnului electoral ale doamnei Diana Iovanovici-Șoșoacă la alegerile pentru Președintele României din anul 2024”, a transmis CCR printr-un comunicat.

Diana Șoșoacă spre Senat

În urma acestei decizii, Diana Șoșoacă a reacționat vehement, acuzând că excluderea sa din cursa prezidențială ar fi venit la ordinul lui Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Ea a declarat: „Este imposibil așa ceva. Nu știu nici măcar cum arată citația, ceea ce înseamnă că s-au încălcat toate procedurile legale.”

În ciuda acestei lovituri, Șoșoacă nu pare descurajată. Ea și-a anunțat intenția de a-și reorienta eforturile către o candidatură pentru Senat.

În timpul unui live pe Facebook, Șoșoacă a declarat: „Ordinul a venit de la Marcel Ciolacu și de la serviciile secrete române. Nu se poate face contestație”.

„Americanii, evreii au complotat și au fraudat alegerile din România înainte de a începe. Din acest moment începe o dictatură. Domnii de la CCR au spus că trebuie să i se dea o lecție Dianei Șoșoacă și să îi tacă gura. Din acest moment nu îmi va mai tăcea gura niciodată (…) Huo, nenorociților, sunteți niște trădători. Oameni buni, ieșiți în stradă, e dictatură”, a continuat aceasta.

Alte decizii ale CCR

În aceeași ședință, CCR a luat decizii și cu privire la alte candidaturi. Contestațiile referitoare la candidaturile premierului Nicolae Ciucă și ale lui Kelemen Hunor au fost respinse, menținându-le astfel în cursa prezidențială.

De asemenea, candidatura lui Miron Cozma a fost definitiv respinsă.

Exit mobile version