• Diana Șoșoacă a vorbit cu Ion Cristoiu în timpul emisiunii „Interviurile lui Cristoiu”
  • Noua senatoare din partea partidului AUR a povestit la Aleph News ce s-a întâmplat, la consultările de la Cotroceni
  • Diana Șoșoacă dezvăluie prima impresie pe care a avut-o când s-a întâlnit cu Iohannis

Diana Șoșoacă a vorbit cu Ion Cristoiu în timpul emisiunii „Interviurile lui Cristoiu”. Noua senatoare din partea partidului AUR a povestit la Aleph News ce s-a întâmplat, la consultări, în spatele ușilor închise la Cotroceni.

Aceasta a oferit câteva detalii interesante în exclusivitate cu privire la modul în care a fost tratată, dar și prima impresie la cea dintâi întâlnire cu președintele României, Klaus Iohannis.

„Ne-au luat telefoanele, tare îmi e că s-a umblat la el”

Diana Șoșoacă: „Credea că mă duc să omor pe cineva? Erau paralizați de ce spune șeful. Trebuiau să primească ordine. Ne-au dezbrăcat și ne-au pus să trecem ca la aeroport cu control special și ne-au reținut telefoanele. Atenție, este o încălcare gravă. Eu am cerut proces verbal de predare primire, s-a uitat ciudat la mine, deși, ca demnitar al statului român, chiar dacă nu am depus jurământul… ne-au luat telefoanele și vă spun că tare îmi e că s-a umblat la el. Eu acum o să mă duc să-l verific pentru că eu știu ce fac ei. Mi-am pus masca strict pe gură. Ne-a luat un sepepist, o doamnă, și cred că mai erau încă două persoane în spate (…) Am luat o prin curtea Cotroceniului, unde este Biserica. Am intrat într-o altă clădire, am lăsat hainele la o garderobă cu un număr de înregistrare și acolo era această antecameră plină de sepepiști. Cred că erau 12 persoane și ni s-a spus că putem să intrăm. Oricum toate holurile erau blindate de sepepiști și de personal al Administrației Prezidențiale.”

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

„Să te uiți la scaun să nu aibă ceva pe el, nu bei apă, nu bei cafea”

Diana Șoșoacă: „M-aș simți mai în largul meu dacă mă duc să vizitez un client la închisoare decât să ajung acolo. Deci mai mulți ca la închisoare. Toți foarte crispați, eram foarte urmăriți. Non stop atenția asupra mea. De fapt, fiecare dintre noi avea sepepiști care îi urmăreau pe fiecare. Am urmat sfaturile tuturor celor din jurul nostru, care spuneau înainte să mergem: „să te uiți la scaun să nu aibă ceva pe el, atenție, nu bei apă, nu bei cafea, nu te atingi de nimic”.(…) sepepiștii erau într-o stare de încordare. Cred că au avut gradul zero de alertă. Nu ai voie să mergi cu masca ta. Ți se dă mască la intrare și te pune să te dezinfectezi pe mâini. Eu am o alergie și am spus că vreau ceva antialergic. S-au blocat toți și zice “păi uitați-l pe ăsta”. M-am uitat la ingredient și zic OK, cu ăsta îmi dau. Mă așteptam mai mult de la instituția prezidențială (…) La masa, în dreptul fiecărui scaun era numele nostru. Eu eram ultima, cea mai îndepărtată de președinte. Protocolul spune clar. Stai în picioare până vine președintele României. S-a stat vreo 2-3 minute. I-a deschis ușa un sepepist, a intrat, prima privire a fost către mine. A spus „Sărut mâna, Bună ziua”. Am spus “Bună ziua”. Am stat drepți, s-au făcut poze și în timp ce se așeza a spus „Vă rog luați loc”. Nu ai voie să te așezi înainte.”

„Iohannis mi s-a părut un om timorat”

Diana Șoșoacă: „Nu mi se pare că Iohannis este dulap, cum i se spune. Sincer vă spun, am rămas uimită să văd un om foarte înalt, subțirel, nu este lat cum apare la televizor. Ce m-a impresionat foarte mult este privirea timidă. Nu a putut să susțină privirea mea continuă. Și-a lăsat ochii în jos, se vedea că are o curiozitate, ne-a privit pe toți, în special pe mine și pe George Simion. Mi s-a părut un om timorat. Acesta este impresia mea. Avea și o voce foarte înceată, nu caldă, tremurândă. Ăsta era timbrul vocal, tremurând. Ne-a dat cuvântul. Noi am hotărât ca George Simion să fie cel care vorbește.”