• Diana Șoșoacă a fost exclusă din partidul AUR.
  • Motivul excluderii Dianei Șoșoacă din AUR este indisciplina.
  • Senatoarea a făcut dezvăluiri despre afacerile lui Marius Lulea, care este „actualul președinte AUR în acte”.

Exclusă din AUR, după paranghelia pe care a făcut-o într-un local din Iași, senatoarea Diana Ivanovici-Șoșoacă a ieșit la atac. Aceasta spune că scandalul din jurul excluderii sale din AUR a pornit de la bani, conducerea partidului cerând o parte din suma forfetară primită de parlamentari.

În partid este în acest moment un scandal imens, cei din conducerea AUR cer jumătate din cei 28.000 de lei dați pentru cheltuielile senatorului”, a spus senatoarea pentru Europa Liberă.

Diana Șoșoacă a mai afirmat că parlamentarii AUR sunt obligați să dea câte 2.000 de lei lunar către partid pentru donațiile formațiinuii în scop caritabil.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT

Eu nu am dat bani. De aici au pornit și cele mai multe probleme, pentru că am refuzat categoric să dau din acei bani cu care trebuie să întrețin un cabinet, să plătesc consilierii, să cumpăr materiale de birotică”, a precizat senatoarea, potrivit sursei citate.

„Toți membrii AUR care erau din provincie erau obligați să locuiască la hotelul domnului Lulea”

Șoșoacă a mai precizat că toți membrii AUR din provincie ar fi obligați să se cazeze la hotelul lui Marius Lulea, un „domn cu foarte multe afaceri imobiliare” și care este „actual președinte AUR în acte”.

Toți membrii AUR care erau din provincie erau obligați să locuiască la hotelul domnului Lulea, actual președinte AUR în acte. La acest moment în actele partidului nu apar în conducere nici George Simion, nici Claudiu Târziu, ci domnul Marius Lulea, un domn cu foarte multe afaceri imobiliare, inclusiv acel hotel îi aparține”, a mai declarat Diana Șoșoacă.

Pe site-ul Alianței pentru Unirea Românilor, Marius Lulea apare ca fiind președintele Organizației Oamenilor de Afaceri și membru în Biroul Național de Conducere, for care a sancționat-o pe senatoare, potrivit Europa Liberă.

Cum se apără Marius Lulea

Marius Lulea a reacționat cu privire la acuzațiile lansate de Diana Șoșoacă, iar acesta a declarat, pentru G4Media, că „nu controlez eu nimic”.

Partidul are un BNC (n.r. – Birou Național Central) cu membri și doi co-presedinti. Am fost președinte fondator pentru că am experiență birocratică din activitatea mea curentă. Eu sunt o persoana destul de publică, activitatea mea se poate vedea online, mă știe tot corpul profesional de ingineri și arhitecți. Sunt implicat datorită prieteniei cu George Simion alături de care am luptat pentru unirea cu Basarabia și luptăm și astăzi, dar pe căi politice”, a declarat Mihai Lulea.