• Diana Șoșoacă i-a cerut demisia premierului Nicolae Ciucă, după ce acesta nu i-a luat apărarea în scandalul cu jurnaliștii italieni.
  • Într-o declarație făcută în Senat, senatoarea independentă l-a acuzat pe prim-ministru că servește interesele altor țări, nu ale României.
  • Luni, Nicolae Ciucă a condamnat intimidarea jurnaliștilor italieni de către senatoarea Diana Șoșoacă și soțul acesteia.

De la tribuna Parlamentului, acolo unde s-a adresat colegilor senatori, Diana Șoșoacă a anunțat că discursul său se intitulează „Ziua în care serviciile române și străine, guvernanții și politicienii, Parchetul și Poliția, au anihilat Justiția în România și au mânjit imaginea României.

Avocata a lansat un atac dur la adresa premierului Nicolae Ciucă, după ce acesta a condamnat, luni, orice acțiune de intimidare a jurnaliștilor, după scandalul izbucnit între familia Șoșoacă și echipa de jurnaliști italieni, condusă de Laura Goracci.

„Prim-ministrul României trebuie să-şi dea demisia de urgenţă, să pună mâna pe carte şi să înveţe că dreptul de proprietate este inviolabil. A fi jurnalist nu îţi permite să intri pe proprietatea unui om şi să-i încalci dreptul la viaţă privată, dispoziţiile GDPR. Să ataci oamenii în propria lor casă, să filmezi fără acord, să minţi şi să denigrezi o ţară întreagă, toate acestea încalcă deontologia profesională a jurnalistului”, a spus Diana Șoșoacă.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA

Diana Șoșoacă a explicat că, în realitate, nedreptatea a fost comisă la adresa ei, pentru că i-a fost încălcat dreptul la proprietate, acuzând că a fost amenințată. Aceasta a criticat și organele de poliție, care nu au protejat-o, ba mai mult, ar fi apărat „niște mahalagii de joasă speță, autointitulați jurnaliști italieni”.

Ulterior, parlamentarul a revenit cu acuzele la adresa prim-ministrului, într-o declarație care a depășit opt minute.

V-aţi făcut de râs cu declaraţia dumneavoastră, cu scuzele cerute Italiei care nu au arătat decât că nu vă meritaţi haina militară română şi funcţia de prim-ministru al României şi poate al altor state că văd că le serviţi interesele. Probabil de aceea aţi fost medaliat de alte ţări, pentru că aţi deservit interese străine în detrimentul celor româneşti. Sunteţi o ruşine pentru România şi pentru poporul român. Sunteţi deplorabil şi nu aţi denotat decât obedienţă faţă de minciună, trădare şi puteri străine”, a transmis Diana Șoșoacă.

Luni, premierul Nicolae Ciucă a numit inacceptabil incidentul dintre familia Șoșoacă și jurnaliștii italieni și a condamnat „orice acțiune de intimidare a jurnaliștilor sau de obstrucționare a dreptului la liberă informare a cetățenilor”.