• Alina Gorghiu cere partidelor din Parlament să o sancționeze pe senatoare
  • Gorghiu: Șoșoacă are un comportament nociv și instigă la ură
  • Fosta senatoare AUR riscă să nu mai aibă acces în sala de ședințe

Alina Gorghiu a făcut anunțul și a invocat „comportamentul necorespunzător, nociv și neregulamentar”. Senatoarea PNL mai spune despre Șoșoacă și că instigă la ură și haos, jignește și are un discurs homofob, xenofob și extremist.

Tot Alina Gorghiu a dezvăluit ce poate să pățească Diana Șoșoacă. Pe scurt, o sancțiune disciplinară. Adică atenționare, chemare la ordine, retragerea cuvântului, îndepărtarea din sală pe durata ședinței sau avertisment public-scris. Asta prevede regulamentul Senatului.

Un alt parlamentar PNL, deputatul Alexandru Muraru, vorbește însă de o unire a tuturor partidelor contra AUR, cu efecte mult mai concrete decât în cazul Șoșoacă.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Cei de la AUR ştiu că sunt pasibili de scoatere în afara legii, dar e nevoie de un pact naţional, parlamentar, împotriva extremismului, un angajament de izolare a lor în Parlament”, a spus Alexandru Muraru.

Evident, răspunsul AUR a venit imediat. George Simion a scris pe Facebook: „Noi să fim scoși în afara legii sau ei pentru jaful din ultimii 31 de ani? Noi suntem naziștii sau ei?”.