• Diana Șoșoacă a provocat, din nou, un scandal în Parlament
  • Senatoarea a intrat cu forța în Comisia Juridică, unde a fost invitată pentru a fi audiată înainte de a fi sancționată pentru comportamentul din Senat
  • Scandalul a pornit după ce președintele comisiei, Iulia Scântei, i-a cerut senatoarei să poarte o mască de protecție conformă, iar aceasta a refuzat

Diana Șoșoacă a provocat un nou scandal în Parlament. Senatoarea, care purta o mască din plastic, a avut un schimb de replici cu președintele Comisiei Juridice, Iulia Scântei, după ce aceasta i-a cerut să poarte o mască de protecție conformă, scrie Digi24.

Șoșoacă a susținut că legea „nu precizează ce mască trebuie să poarte“, după ce Iulia Scântei i-a oferit o altă mască, pe care a refuzat să și-o pună: „Eu nu port porcăria aia de mască. Doamnă, am mască, da? Potrivit legii 55 nu se precizează ce mască trebuie să port. Nu faceţi spectacol cu mine aici şi vă rog să îmi arătaţi articolul din lege unde scrie cum arată o mască. Daţi-mi articolul care spune cum arată masca, să-mi acopere gura şi nasul“.

Scandalul a continuat după ce președintele Comisiei i-a spus că în acest caz nu îi permite accesul în sală. Senatoarea a intrat cu forța în sală, păzită de doi angajați ai Senatului, și a susținut că „s-a dat ordin să fie bătută“.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS

Ulterior, Șoșoacă a sunat la 112 și a spus că a fost „bruscată și lovită“, explicând că a forțat ușa pentru că angajații Senatului au vrut să îi strivească piciorul: „Este un abuz. Așteptăm poliția. Dacă vor lupte cu mine, foarte bine. Eu reprezint românii, iar cetățenii vor să lupt pentru drepturile lor“.