• Premierul susține că vânătoarea este esențială pentru că trebuie eliminate populațiile de mistreți
  • Orban: Vânătoarea ajută la limitarea răspândirii pestei porcine
  • „În interiorul localităţii va exista libertate deplină de circulaţie, însă nu și în afara ei. Încă nu am finalizat cadrul”, spune Orban

Ludovic Orban spune că din data de 15 mai vei avea voie să mergi la pescuit și vânătoare. Premierul afirmă că vânătoarea ne scapă de mistreţii care distrug culturile agricole să răspândesc pesta porcină africane

„Pentru limitarea răspândirii pestei porcine africane este evidentă necesitatea diminuării populaţiei de mistreţi. Pe de altă parte, este vorba de protejarea culturilor agricole, pentru că excesul de mistreţi generează intrarea frecventă a mistreţilor în culturile agricole, care şi aşa sunt afectate de secetă”, explică premierul.
 

Ludovic Orban a mai spus că în localitate oamenii nu vor mai avea nevoie de declaraţie, însă regula nu va fi neapărat valabilă şi pentru ieşirea din localitate.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Încă nu am finalizat cadrul de reglementare aferent deplasărilor în afara localităţii. Deocamdată am stabilit că vor fi permise deplasările şi în afara localităţii , dar pentru o categorie de motive pe care noi le considerăm întemeiate”, a precizat Orban.

Sursa foto: Profimedia