Din 176 de teste de salivă pozitive efectuate în școli, doar 45 au fost confirmate prin RT-PCR

Sursa: AP.Mediafax Foto
  • Dintre 176 de teste de salivă pozitive, doar 45 au fost confirmate prin teste PCR.
  • 85 de teste au fost infirmate prin teste PCR.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a spus marţi că 176 de teste din salivă efectuate la elevi şi angajaţi din învăţământ au fost pozitive până acum, iar 45 dintre ele au fost confirmate prin teste PCR.

„IGSU ne-a asigurat că face toate demersurile posibile pentru o aprovizionare ritmică cu teste. Din momentul în care şcolile primesc aceste teste, având în vedere şi operaţiunea suplimentară de asamblare a lor, operaţiune care se face cu maximă celeritate prin efortul personalului din învăţământ, din acel moment pot ajunge la elevi. Am discutat cu ministrul Sănătăţii, a existat o flexibilizare la testare, să nu fie numai luni şi joi, să existe o testare de două ori pe săptămână, cu interval de două zile între teste, lucru cu care Ministerul Sănătăţii a fost de acord”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

„Au fost găsite 176 de cazuri pozitive, din acestea 45 au fost confirmate, 85 au fost infirmate prin teste PCR, iar 46 nu au primit un răspuns pentru că nu poţi să obligi părinţii să meargă la testare PCR, nu există posibilitatea legală, deşi ar trebui să fie acest lucru”, a mai spus ministrul Educaţiei.