• Întregul parc, care cuprinde părți din Wyoming, Montana și Idaho, va rămâne închis pentru vizitatori, în timp ce oficialii evaluează pagubele produse.
  • Inundațiile și alunecările de teren au fost declanșate din cauza ploilor torențiale din zonă.
  • Ploile abundente și scurgerea rapidă a zăpezii topite au apărut la doar două săptămâni după tradiționalul weekend al sărbătorii Memorial Day.

Chiar la începutul sezonului turistic de vară, inundaţiile record şi alunecările de teren provocate de ploile torenţiale au dus luni la închiderea tuturor celor cinci intrări în Parcul Naţional Yellowstone din Statele Unite ale Americii. Parcul, care se întinde pe regiuni din Wyoming, Montana şi Idaho, va rămâne închis pentru vizitatori, inclusiv cei care au rezervări pentru cazare şi camping, cel puţin până miercuri. În această perioadă, oficialii inspectează daunele înregistrate la drumuri, poduri şi alte facilităţi.

Parcul Yellowstone a fost închis chiar în perioada în care se pregătea să celebreze aniversarea a 150 de ani de existenţă, iar comunităţile locale, dependente în mod semnificativ de turism, sperau într-o redresare a acestor activităţi după restricţiile de călătorie impuse de COVID-19 în ultimele două veri.

„Cel mai probabil bucla nordică va fi închisă pentru o perioadă semnificativă, a declarat administratorul parcului, Cam Sholly, într-un comunicat. Comunitatea din Gardiner, Montana, situată în vecinătatea limitei nordice a parcului, unde locuiesc numeroşi angajaţi ai Yellowstone, a fost izolată la nord de o viitură de nămol şi de porţiuni de drumuri smulse de ape la sud, potrivit Serviciului Parcului Naţional.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Imaginile aeriene surprinse de Serviciul Parcului arată cum porţiuni masive din North Entrance Road, între Gardiner şi sediul central al parcului, în Mammoth Hot Springs, Wyoming, au fost surpate de apele învolburate de-a lungul Râului Gardner – daune care, cel mai probabil, vor necesita luni întregi de reparaţii.

Ploile torenţiale şi scurgerea rapidă a zăpezii topite au dus la crearea unor condiţii periculoase pe teritoriul parcului la doar două săptămâni după debutul, odată cu weekendul Memorial Day, al sezonului turistic de vară, care aduce anual patru milioane de vizitatori la Yellowstone. Yellowstone, creat ca primul parc naţional din lume în 1872 şi considerat una dintre cele mai populare destinaţii turistice din America, se întinde pe circa 890.308 de hectare şi este faimos pentru gheizere, viaţa sălbatică abundentă şi peisajele spectaculoase.