• Ministrul Apărării a spus că, în acest moment, în România, sunt aproape 4.000 de soldați aliați.
  • Ministrul Apărării Naționale a mai spus, miercuri seara, că în România sunt prezenți și militari britanici.
  • Dîncu a fost întrebat despre afirmațiile președintelui Ucrainei, potrivit cărora dacă pică Ucraina, atunci urmează Polonia şi România.

În România sunt, în acest moment, aproape 4.000 de soldați aliați, a spus, miercuri, ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării Naționale a spus, miercuri seara, că în România sunt prezenți și militari britanici.

„Este prezentă și Marea Britanie, sigur că este prezentă în cadrul schimbului pe care l-am avut recent la Mihail Kogălniceanu, au venit pentru Poliția Aeriană. Au venit 4 Eurofighter Typhoon și cu vreo 100 și ceva de militari care însoțesc această zonă”, a declarat Vasile Dîncu, miercuri seara.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

El a spus că, în acest moment, în România sunt peste 3.900 de trupe aliate. „Ne apropiem de 4.000”, a precizat ministrul Apărării.

Ministrul Apărării a fost întrebat despre afirmațiile președintelui Ucrainei, potrivit cărora dacă pică Ucraina, atunci urmează Polonia şi România.

„Aici sunt speculaţii şi noi nu credem că există dovezi pentru aşa ceva şi nici nu luăm în calcul chiar acest scenariu. Înţelegem cauza pe care o apără preşedintele Zelenski şi, chiar atunci când poate comunică accentuând lucrurile, îl înţelegem pentru că el se luptă pentru apărarea ţării sale şi într-o anumită măsură cu adevărat este şi apărătorul Europei”, a spus Vasile Dîncu.