• Hiroshi Sasaki a demisionat după ce a numit-o „scroafă” pe Naomi Watanabe
  • În 2014, Naomi Watanabe a lansat o prima linie de haine plus-size din Japonia
  • Yoshiro Mori a demisionat pe 12 februarie, în urma unui scandal sexist

Scandalurile din jurul Jocurilor Olimpice de la Tokyo nu se mai opresc. Directorul creativ al evenimentului și-a dat demisia după ce a insultat o comediantă.

Hiroshi Sasaki, omul responsabil cu ceremoniile de deschidere și închidere i-a spus lui Naomi Watanabe, o comediantă din Japonia, că la Jocurile Olimpice ar putea să își pună urechi de porc și să fie „olympig”, un apropo că se încadrează în categoria plus-size. Remarca a fost, evident, considerată una deplasată, mai ales pentru că Watanabe a fost cea care a lansat în Japonia mișcarea „pochakwaii”, adică „dolofan drăgălaș” în japoneză. Sasaki și-a recunoscut vina și i-a cerut scuze lui Watanabe, dar nu a primit un răspuns încă.

Nu doar Hiroshi Sasaki, ci și Yoshiro Mori, președintele comitetului de organizare, a demisionat după ce a făcut remărci sexiste. E clar că impactul a fost uriaș, dar de când a preluat funcția lui Mori, Seiko Hashimoto, noul președinte al comitetului de organizare, a încercat să mai repare lucrurile și a adăugat 12 femei în funcția de director al boardului executiv de organizare de la Tokyo.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA