Directorul artistic al JO de la Tokyo a demisionat după ce a numit „scroafă” o vedetă japoneză

  • Hiroshi Sasaki a demisionat după ce a numit-o „scroafă” pe Naomi Watanabe
  • În 2014, Naomi Watanabe a lansat o prima linie de haine plus-size din Japonia
  • Yoshiro Mori a demisionat pe 12 februarie, în urma unui scandal sexist

Scandalurile din jurul Jocurilor Olimpice de la Tokyo nu se mai opresc. Directorul creativ al evenimentului și-a dat demisia după ce a insultat o comediantă.

Hiroshi Sasaki, omul responsabil cu ceremoniile de deschidere și închidere i-a spus lui Naomi Watanabe, o comediantă din Japonia, că la Jocurile Olimpice ar putea să își pună urechi de porc și să fie „olympig”, un apropo că se încadrează în categoria plus-size. Remarca a fost, evident, considerată una deplasată, mai ales pentru că Watanabe a fost cea care a lansat în Japonia mișcarea „pochakwaii”, adică „dolofan drăgălaș” în japoneză. Sasaki și-a recunoscut vina și i-a cerut scuze lui Watanabe, dar nu a primit un răspuns încă.

Nu doar Hiroshi Sasaki, ci și Yoshiro Mori, președintele comitetului de organizare, a demisionat după ce a făcut remărci sexiste. E clar că impactul a fost uriaș, dar de când a preluat funcția lui Mori, Seiko Hashimoto, noul președinte al comitetului de organizare, a încercat să mai repare lucrurile și a adăugat 12 femei în funcția de director al boardului executiv de organizare de la Tokyo.