Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Liliana Coldea, care a demisionat după aproape o săptămână de la solicitarea vicepremierului Raluca Turcan, acuză presiuni şi jocuri politice, ea considerând că sistemul sanitar din Sibiu nu a avut de suferit de când ea este manager.

Liliana Coldea acuză că din cauza presiunilor şi-a depus, miercuri, demisia. Ea spune că a refuzat să intre în jocuri politice.

Numeroase presiuni care s-au făcut asupra mea m-au determinat să îmi înaintez demisia din funcţia de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Sunt un om responsabil şi un profesionist care a făcut tot ce a fost posibil astfel încât lucrurile în spital să se desfăşoare în interesul pacienţilor şi cu protejarea cadrelor medicale. Nu m-am lăsat influenţată de constrângerile venite pe mai multe canale şi nici nu am intrat în jocurile politice, pentru că mai presus de toate este sănătatea oamenilor”, spune Liliana Coldea, într-un comunicat transmis, miercuri, presei.

Recomandări

PRESIUNEA CREȘTE ASUPRA LUI BIDEN
ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT

Coldea consideră că sistemul sanitar din Sibiu nu a avut de suferit din cauza managementului său, că a respectat toate procedurile şi legislaţia în vigoare. De asemenea, managerul demisionar spune că au fost medici care nu i-au dat ascultare.

În niciun caz munca medicilor nu a fost compromisă. Fiecare dintre noi am depus un jurământ şi suntem în permanenţă în serviciul oamenilor. Sunt sigură că încrederea în spital nu a fost zdruncinată acum şi în niciun caz sănătatea şi viaţa pacienţilor nu au fost puse în pericol. Interesul pacienţilor este mai presus de orice (…). În luarea deciziilor am avut consultări cu cadrele medicale. Unii dintre aceştia m-au sprijinit, alţii mai puţin sau deloc”, a mai spus Liliana Coldea.

Liliana Coldea a preluat mandatul de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă în 11 mai, după un concurs contestat, la care a fost singurul concurent.

Corpul de Control al ministrului Sănătăţii este la Sibiu, de luni, şi face verificări pentru a stabili cum s-au desfăşurat activităţile în timpul pandemiei de COVID-19 la cea mai mare unitate medicală din judeţ.

Controlul a fost anunţat încă de vinerea trecută, de şeful DSU, Raed Arafat, care a spus, întrebat despre faptul că un aparat PCR din spital nu funcţionează, iar altul, achiziţionat de Universitatea Lucian Blaga este ţinut la cutie, pentru că un protocol între ULBS şi Spital nu a fost semnat de luni bune de conducerea spitalului, că urmează un control al Corpului de Control.

De asemenea, conducerea Spitalului de Urgenţă Sibiu nu a cerut IGSU o morgă mobilă pentru decedaţii de COVID-19, ci foloseşte un container fără instalaţie de răcire, donat spitalului.

Vicepremierul Raluca Turcan, care este şi preşedinte al PNL Sibiu, i-a cerut de vinerea trecută demisia managerului Liliana Coldea, însă aceasta a refuzat să renunţe la funcţie până în prezent.