• Mohsen Fakhrizadeh a fost ucis pe 27 noiembrie
  • Un comandat al gărzilor revoluţionare susţine că s-a folosit o mitralieră cu inteligenţă artificială
  • Autorităţile din Iran au avut relatări contradictorii cu privire la moartea omului de ştiinţă

O mitralieră controlată prin satelit cu ajutorul inteligenţei artificiale a fost folosită pentru a îl ucide pe directorul programului nuclear al Iranului, relatează BBC.

Comandantul Gărzii Revoluţionare Brig-Gen Ali Fadavi a declarat presei locale că arma atacului, montată într-o camionetă, a putut să îl ţintească pe Mohsen Fakhrizadeh fără să o rănească şi pe soţia acestuia. Fakhrizadeh a fost ucis pe 27 noiembrie.

După incident, Iranul a dat vina pe Israel pentru uciderea lui Fakhrizadeh. Israel nu a confirmat, dar nici nu a răspuns această ipoteză.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

Autorităţile iraniene au avut relatări diferite cu privire la modul în care a fost ucis omul de ştiinţă. În ziua atacului, ministerul apărării a spus că a avut loc o „luptă” între agenţii care îl păzeau pe Fakhrizadeh şi mai mulţi oameni înarmaţi.

Într-un discurs la înmormântarea lui Fakhrizadeh, şeful Consiliului Suprem al Securităţii Naţionale a spus că a fost de fapt un atac de la distanţă, fiind folosite „metode speciale” şi „echipamente electronice”.

Acum, comandantul adjunct al gărzilor revoluţionare a declarat că o mitralieră a fost montată într-o camionetă şi s-a folosit de un sistem prin satelit şi inteligenţa artificială, pentru a îl împuşca pe omul de ştiinţă.