• „Cu siguranță o să fie angajați concediați”, susține directorul STB după încheierea grevei.
  • Greva de la STB s-a încheiat după cinci zile.
  • Angajații au decis să oprească activitatea pentru a cere drepturile care li se cuvin.

Greva de la STB a început joi, 20 ianuarie, și a fost declarată ilegală prin două hotărâri ale Tribunalului București. Angajații STB au cerut demisia directorului Adrian Criț, piese noi de schimb pentru autobuze, troleibuze și tramvaie și un nou contract colectiv de muncă, conform Libertatea.
Circulația a fost reluată în această dimineață după 5 zile în care angajații de la Societatea de Transport București au blocat activitatea transportului în comun.

Aceștia au cerut demisia directorului Adrian Criț, piese noi de schimb pentru autobuze, troleibuze și tramvaie și un nou contract colectiv de muncă.

Cei care au declanșat această grevă ilegală vor suporta măsurile de rigoare: pe de-o parte, cele care derivă din regulamentul intern, pe de altă parte, cele care rezultă din ilegalitățile comise, de natură penale”, a spus la rândul lui, Adrian Criț. Întrebat de ce au ales într-un final ca angajații să revină pe traseu, acesta a răspuns: „Angajaţii fideli instituţiei şi cetăţeanului au conştientizat faptul că-şi vor pierde locul de muncă dacă nu revin pe traseu”. De asemenea, acesta a mai spus că vor exista cazuri în care angajații vor fi concediați, după analiza din comisiile de cercetare disciplinară.

Recomandări

CINE VA FI PREȘEDINTE?
GÂNDURILE LUI CRISTOIU
GÂNDURILE LUI CRISTOIU
CE VA FACE TRUMP?
FBI AVERTIZEAZĂ
HAMAS NU VREA PACE

Suspendarea protestului a fost anunțată de sindicatul STB marți dimineață, după ora de începere a programului. La ora 6.00 erau pe traseu 1287 de vehicule dintr-un total programat de 1.394, iar la ora 7.00, peste 90% din parcul de vehicule programat, a ieșit pe traseu, conform graficului de transport.