• Mai multe canale TV din SUA au întrerupt conferința de presă a lui Donald Trump de la Casa Albă.
  • Trump a denunţat într-un discurs rostit joi seară, presupuse fraude electorale şi eforturi ale opoziţiei democrate de a obţine ilegal victoria lui Joe Biden.
  • ABC, MSNBC, NPR, CBS și NBC au întrerupt difuzarea declarațiilor lui Donald Trump.
  • Nu se știe încă cine a câștigat în Pennsylvania, Nevada, Carolina de Nord, Georgia, Alaska și Arizona

Donald Trump a apărut joi la TV pentru prima dată în peste 36 de ore vorbind de la Casa Albă. S-a lansat într-o tiradă de 17 minute spunând că va câştiga alegerile prezidenţiale, pe care democraţii încearcă să i le ”fure”. A lansat acuzații din nou, fără a prezenta vreo dovadă concretă în acest sens.

Ne aflăm din nou în postura neobișnuită nu doar de a-l întrerupe pe președinte SUA, ci și de a-l corecta” a spus prezentatorul Brian Williams după ce MSNBC a întrerupt difuzarea declarațiilor lui Trump.

Aceeași decizie au luat-o și alte canale TV majore precum ABC și CBS, relatează The New York Times. Cu toate acestea CNN nu l-a întrerupt pe Trump, dar prezentatorul Anderson Cooper s-a arătat șocat de declarațiile acestuia. A comparat momentul lui Trump cu o ”broască țestoasă obeză, pe spate, dând din membre, sub un soare arzător, când își dă seama că timpul său s-a terminat”.

Și The Associated Press a publicat un punct de vedere prin care a răspuns ”acuzațiilor false” făcute de Donald Trump:

AP nu a declarat un câștigător al cursei prezidențiale, este prea devreme pentru a ne pronunța în mai multe state. Dar președintele Trump a reluat declarații nefondate că democrații încearcă să fure alegerile. Nu a adus dovezi pentru a-și susține opiniile”, a scris AP.

În discursul său Donald Trump a susținut în mod fals că observatorii republicani nu sunt lăsați să asiste la numărarea voturilor din Philadelphia și Detroit, scrie The Guardian.

Sunt zeci de obsevatori republicani în Philadelphia unde numărarea voturilor este difuzată live online” a explicat David Becker, expert în drept.

Trump și-a declarat din nou victoria prematur. „Dacă număraţi voturile exprimate legal, eu câştig cu uşurinţă. Dacă număraţi voturile ilegale, ei pot încerca să ne fure rezultatul alegerilor„, a declarat Donald Trump.

Preşedintele SUA a remarcat că sondajele de opinie au prefigurat greşit rezultatele în state precum Florida şi Ohio, denunţând tactici de „obstrucţionare” a participării susţinătorilor săi la vot.

În ciuda amestecului, care nu a mai fost văzut niciodată în alegeri, a mass-media, a comunităţii de afaceri şi a giganţilor din tehnologie, am câştigat cu scoruri istorice şi sondajele au greşit în mod deliberat”, a continuat Trump.

Donald Trump a argumentat că a cerut oprirea numărării voturilor trimise cu întârziere, pentru a se evita fraudele electorale în state care, în opinia sa, au fost câştigate de el. „Am câştigat deja în multe state decisive, am victorii masive„, a spus Donald Trump.

Liderul de la Casa Albă a subliniat că va contesta numărarea voturilor prin corespondenţă în state disputate precum Pennsylvania, avertizând că rezultatul scrutinului prezidenţial ar putea ajunge la Curtea Supremă de Justiţie. „Nu putem permite să se întâmple aşa ceva în ţara noastră, nu putem permite această ruşine. Va fi un proces judiciar”, a atras atenţia Donald Trump.

Nu putem permite nimănui să-i reducă la tăcere pe alegătorii noştri şi să fabrice rezultatele„, a spus el. ”Am sentimentul că justiţia va trebui să decidă în cele din urmă”, a menţionat Donald Trump.

La final, Donald Trump a părăsit sala de conferințe fără să permită reporterilor să îi pună întrebări.