• Joe Biden: „Vestul este unit împotriva unei agresiuni asupra Ucrainei.”
  • Joe Biden: „Dacă Rusia atacă Ucraina, va fi un război care este ales.
  • Joe Biden: „NATO va apăra fiecare centimetru din Alianță.

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a ținut un discurs prin care a transmis o actualizare a situației din Ucraina și Rusia. Acesta a spus că SUA sunt pregătite să răspundă Rusiei în cazul în care va fi un atac asupra Ucrainei. De asemenea, Biden anunță că Vestul este unit împotriva unei agresiuni asupra Ucrainei.

„Suntem gata să răspundem Rusiei dacă va fi un atac asupra Ucrainei. Ieri, Rusia a fost de acord să continuăm calea diplomatică. Am fost de acord. Vom continua calea diplomatică de comun acord cu aliații noștri. Lavrov ne-a spus astăzi că unități ruse se întorc la bază, dar nu am verificat asta. O invazie rămâne posibilă. Ca să fim clari: SUA și NATO nu sunt o amenințare pentru Rusia. Ucraina nu este o amenințare a Rusiei. Nu încercăm să destabilizăm Rusia. Rușii nu sunt inamicii noștri. Dacă Rusia atacă Ucraina, va fi un război care este ales. Dacă Rusia invadează în zilele sau săptămânile următoare, costul va fi imens. Vestul este unit împotriva unei agresiuni asupra Ucrainei. Dacă Rusia merge înainte, vom impune sancțiuni mai dure decât în cazul Crimeei. Vom submina capacitatea economică a Rusiei. Nord Stream 2 nu va funcționa, dacă Rusia invadează Ucraina. NATO va apăra fiecare centimetru din Alianță ”, a transmis președintele SUA, Joe Biden.

Vom apăra flancul Estic al NATO, dacă Rusia invadează Ucraina. Ca să fiu clar: dacă Rusia invadează Ucraina, vor exista consecințe. Vom proteja consumatorii noștri, în cazul unei probleme energetice. Dacă Rusia țintește americani în Ucraina, va exista răspunsul nostru. Să nu fie niciun dubiu: statele responsabile vor răspunde în cazul unui atac asupra Ucrainei”, a continuat președintele Biden.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ