• În Parlament sunt mai multe discuții despre fuzionarea SIE și SRI
  • Și fostul director al SRI, George Maior, voia ca cele două servicii să fuzioneze
  • Sâmbătă, de la 21:00, ai o oră de InSecuritate

Serviciul de Informații Externe și SRI ar putea să fuzioneze. Parlamentul ia în considerare mai multe variante. Nu este o idee nouă. Și fostul șef al SRI, George Maior, voia unificarea serviciilor, dar prin absorbție.

Nicu Fălcoi, președintele Comisiei Speciale de Control a Activității Serviciului de Informații Externe, va vorbi despre acest subiect la emisiunea InSecuritate.

„Este o discuție, ca de altfel multe alte situație. Sunt în discuție, încă nu s-a luat o decizie pe această temă, dar sunt discuții. Sunt mai multe variante de lucru. Ideea este nu să facem într-un anumit fel, ci să facem în așa fel, încât lucrurile să funcționeze foarte bine. Ăsta este scopul oricărei reforme”, a spus Nicu Fălcoi.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

De ce nu mai pot funcționa separat cele două instituții

„Din răspunsul domnului președinte Nicu Fălcoi am putut să înțelegem că ar exista nemulțumiri în legătură cu actuala stare de lucruri și că ipoteza contopirii celor două servicii ar rezolva neajunsurile. Ar putea să fie vorba despre o insuficiență a resurselor pe care cele două servicii le împart, resura umană ar putea să fie una dintre ele”, a explicat Bogdan Nicolae.

„Domnul Fălcoi nu a negat existența acestor discuții, dar încă nu s-a luat o hotătâre”, a mai spus Bogdan Nicolae.

De ce până acum SIE și SRI au putut să funcționeze separat

„Au fost vremuri în care fosta securitate a trebuit să fie separată în mai multe direcții. S-a ajuns la dezmembrarea fostei securități. Așa au luat naștere în 90-91 toate serviciile de informație și de securitate pe care le avem azi în arhitectură.

Un alt motiv ar putea fi legat de nefuncționarea comunității naționale de informații. Probabil că încă nu s-a ajuns la perfecțiune și se dorește o nouă arhitectură”, a mai spus Bogdan Nicolae.

Nu uita mai multe informații afli sâmbătă seară, de la ora 21:00 la emisiunea InSecuritate.