• Discuţiile privind dezarmarea nucleară dintre Rusia şi Statele Unite, care urmau să aibă loc în această săptămână, au fost amânate, au anunţat luni cele două părţi.
  • Oficiali din cele două ţări urmau să se întâlnească în capitala egipteană Cairo în perioada 29 noiembrie – 6 decembrie.
  • Evenimentul este amânat pentru o dată ulterioară”, a precizat ministerul rus.

Discuţiile privind dezarmarea nucleară dintre Rusia şi Statele Unite, care urmau să aibă loc în această săptămână, au fost amânate, au anunţat luni cele două părţi.

Oficiali din cele două ţări urmau să se întâlnească în capitala egipteană Cairo în perioada 29 noiembrie – 6 decembrie pentru a discuta despre reluarea inspecţiilor în cadrul tratatului de reducere a armelor nucleare New START, care fusese suspendat în martie 2020 din cauza pandemiei COVID-19, relatează Reuters.

Sesiunea programată anterior a Comisiei consultative bilaterale în cadrul Tratatului New START dintre SUA şi Rusia la Cairo (29 noiembrie – 6 decembrie) nu va avea loc la aceste date. Evenimentul este amânat pentru o dată ulterioară”, a precizat ministerul rus.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Acesta nu a oferit niciun motiv, deşi ambasada SUA a fost citată de ziarul Kommersant, care a declarat că decizia a aparţinut Rusiei.

Viceministrul rus de externe Serghei Ryabkov a minimalizat aşteptările privind un progres, deşi discuţiile au fost un semn că ambele părţi doresc cel puţin să menţină dialogul, chiar dacă relaţiile sunt la cel mai scăzut nivel de la Războiul Rece încoace.