• Navalnîi a fost apoi transferat în iunie de la o colonie penală unde își ispășea pedeapsa la o unitate penitenciară de securitate superioară din Melekhovo, în regiunea Vladimir.
  • Camerele de tip celulă sunt folosite ca pedeapsă sau pentru a-i separa pe cei mai periculoși infractori în sistemul penitenciar rusesc.
  • Potrivit codului penal rus, detenția într-o cameră de tip celulă nu poate depăși șase luni.

Disidentul rus încarcerat Alexey Navalnîi a fost transferat într-o celulă de închisoare solitară, potrivit unor tweet-uri ale sale și ale personalului său, în ceea ce el a descris ca fiind o mișcare menită să mă reducă la tăcere”.

Navalnîi un critic proeminent al președintelui rus Vladimir Putin, a explicat ce s-a întâmplat într-un mesaj pe Twitter de joi: Felicitări, am mai urcat încă un nivel în ierarhia infractorilor din închisoare”, a scris Navalnîi cu ironie, adăugând că oficialii închisorii l-au mutat într-o cameră îngustă de tip celulă”.

Camerele de tip celulă sunt folosite ca pedeapsă sau pentru a-i separa pe cei mai periculoși infractori în sistemul penitenciar rusesc. Deținuții din coloniile penitenciare rusești sunt mai degrabă cazați în barăci în loc de celule, potrivit unui raport al Centrului pentru Studii Estice (OSW), un think tank cu sediul în Polonia.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

În izolarea sa, Navalnîi a declarat că are voie să citească doar două cărți și că poate folosi economatul închisorii, deși cu un buget foarte limitat”.

Dar adevărata bestialitate de nedescris, foarte caracteristică Kremlinului, care controlează manual întreaga mea încarcerare”, este blocarea vizitelor, a spus el. Părinții, copiii și soția sa trebuiau să vină în vizită, dar nu va mai avea ocazia să-i vadă, a scris Navalnîi.

Alexei Navalnîi a fost transferat într-o cameră de tip celulă. Este ca o celulă de pedeapsă, doar că nu pentru 15 zile, ci pentru totdeauna”, a scris purtătorul său de cuvânt Kira Yarmysh pe Twitter.

Potrivit codului penal rus, detenția într-o cameră de tip celulă nu poate depăși șase luni. CNN a contactat serviciile penitenciare rusești pentru a face comentarii. Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic în 2020, un atac pe care mai mulți oficiali occidentali și Navalnîi însuși l-au atribuit în mod deschis Kremlinului. Rusia a negat orice implicare.

După un sejur de cinci luni în Germania, în care s-a recuperat în urma otrăvirii cu Novichok, Navalnîi s-a întors anul trecut la Moscova, unde a fost imediat arestat pentru că a încălcat termenii de eliberare condiționată impuși în urma unui caz din 2014.

La începutul acestui an, Navalnîi a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru acuzații de fraudă despre care a spus că au fost motivate politic.

În timp ce judecătoarea Margarita Kotova citea acuzațiile care i se aduc, imaginile îl arătau pe Navalny ca pe o figură slabă, stând alături de avocații săi într-o cameră plină de agenți de securitate. El părea neimpresionat de proceduri, uitându-se peste câteva documente judiciare aflate pe o masă din fața sa.

Navalnîi a fost apoi transferat în iunie de la o colonie penală unde își ispășea pedeapsa la o unitate penitenciară de securitate superioară din Melekhovo, în regiunea Vladimir.