• Thorsten Kuntz este directorul general de la Rheinmetall, cel mai mare producător de de arme din Germania.
  • Este aceeaşi companie care în ultimele săptămâni a oferit guvernului german 88 de tancuri Leopard 1 şi 100 de vehicule blindate Marder pentru a le livra armatei ucrainene.
  • Kuntz este considerat de autorităţi drept „deţinător de secrete”, dar nu este clar dacă are protecţie de stat în această calitate.

Thorsten Kuntz, 51 de ani, este directorul general de la Rheinmetall, cel mai mare producător de de arme din Germania. El a lipsit timp de patru zile şi a reapărut în stare de ebrietate. Poliţia încearcă să afle dacă este vorba despre răpire sau despre o problemă privată.

Un bărbat din Germania dispare fără urmă şi reapare după patru zile, complet beat, într-o stare de confuzie. Pare un caz obişnuit de alcoolism, cu excepţia faptului că nu este vorba despre o persoană obişnuită. Protagonistul este Thorsten Kuntz, 51 de ani, CEO al Rheinmetall, cel mai mare producător german de arme.

Este aceeaşi companie care în ultimele săptămâni a oferit guvernului german 88 de tancuri Leopard 1 şi 100 de vehicule blindate Marder pentru a le livra armatei ucrainene.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

Bild Zeitung a dezvăluit cazul, care a început pe 13 mai, când poliţia din Kassel a anunţat că se află în căutarea unui bărbat de 50 de ani care nu s-a prezentat la serviciu şi nu mai răspundea la mobil.

Anunţul era însoţit de o fotografie, făcută de pe o cameră video, care îl înfăţişa pe Thorsten K. ridicând numerar de la un bancomat. Kuntz a avut nevoie de îngrijiri medicale într-un spital, iar motivele dispariţiei sale temporare rămân necunoscute.

Dar rolul lui Kutz, care conduce gigantul german de armament din ianuarie 2022, alimentează cele mai variate ipoteze: a fost răpit pentru a da un avertisment sau a fost o problemă privată?

Autorităţile nu au vrut să facă declaraţii. Kuntz este considerat de autorităţi drept „deţinător de secrete”, dar nu este clar dacă are protecţie de stat în această calitate.