• Două dispozitive pirotehnice au fost distruse de pirotehniștii forțelor de ordine
  • Un dispozitiv exploziv improvizat a fost găsit la sediul Comitetului Naţional Republican din Capitoliu
  • Protestatarii pro-Trump au luat cu asalt Capitoliul din Washington DC

Echipele pirotehnice au distrus în mod controlat două dispozitive explozive artizanale depistate în sediul Congresului Statelor Unite, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate citate de CNN.

Un dispozitiv exploziv improvizat a fost descoperit în sediul Comitetului Naţional Republican din Capitoliu, iar altul într-o altă zonă a sediului Congresului SUA.

Ambele dispozitive artizanale au fost distruse prin explozii controlate.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
CARE-I SOARTA PENTRU TESLA?

Sute de simpatizanţi ai preşedintelui în exerciţiu al SUA, Donald Trump, au pătruns în sediul Congresului în timpul sesiunii de validare a rezultatului scrutinului prezidenţial.

Preşedintele-ales al SUA, Joseph Biden, a cerut oprirea imediată a violenţelor. „Scenele şi haosul de la Capitoliu nu ne reprezintă. Observăm un număr redus de extremişti cărora le plac ilegalităţile. Aici nu este vorba de disensiuni politice, ci despre dezordine. Se apropie de o revoltă şi trebuie să înceteze acum. Îi cer preşedintelui Donald Trump să iasă la televiziunea naţională pentru a-şi respecta jurământul şi a apăra Constituţia prin lansarea unei apel de încetare a acestor atacuri„, a subliniat Joseph Biden.

Donald Trump a îndemnat protestatarii să se retragă din Capitoliu şi să evite violenţele.