• Ambele distrugătoare au „sistemul de arme Aegis conceput pentru apărarea împotriva rachetelor balistice”.
  • Acestea au fost staționate în estul Mediteranei de către Statele Unite înainte de lansarea iraniană, ca parte a Forțelor navale americane Europa/Africa.
  • Marina a publicat două videoclipuri care arată interceptoare lansate de pe Bulkeley.

Marina SUA a anunțat marți seara că două distrugătoare americane aflate în Marea Mediterană au interceptat „mai multe rachete balistice” – dintr-un total de aproape 200 – lansate de Iran asupra Israelului în timpul atacului din 1 octombrie, scrie The War Zone. Cele două distrugătoare sunt de tip „Aegis”, în sensul că au același sistem antirachetă ca cel folosit de scutul de la Deveselu din România.

U.S. Sixth Fleet Arleigh Burke class guided missile destroyers USS Cole (DDG 67) și USS Bulkeley (DDG 84) „au angajat mai multe rachete balistice iraniene în apărarea Israelului din estul Mării Mediterane 1 octombrie 2024”, a declarat căpitanul de marină Bill Urban, purtătorul de cuvânt principal al Forțelor navale americane din Europa/Africa, într-o declarație făcută miercuri dimineață. „Se crede că mai multe rachete au fost angajate cu succes în acest moment”.

Ambele distrugătoare au „sistemul de arme Aegis conceput pentru apărarea împotriva rachetelor balistice și au fost staționate în estul Mediteranei de către Statele Unite înainte de lansarea iraniană, ca parte a Forțelor navale americane Europa/Africa”, a adăugat Urban.

Recomandări

TRUMP VREA ISRAELUL CÂȘTIGĂTOR
RICHARD GERE ÎȘI VINDE CASA
CINE E VINOVAT
CE FACI LA UNIFEST?
ȘI GOOGLE GREȘEȘTE
CINE E SUSIE WILES?

Marina a publicat două videoclipuri care arată interceptoare lansate de pe Bulkeley. Declarația nu a precizat ce fel de interceptori sau câte rachete au fost angajate.

„Ambele distrugătoare sunt dotate cu sistemul de armament Aegis, destinat apărării împotriva rachetelor balistice și erau staționate în estul Mării Mediterane de către SUA în anticiparea atacului iranian”, conform comunicatului Flotei a 6-a a Statelor Unite.

Citește și