• Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a avertizat, joi, că un potențial conflict între Rusia și NATO ar putea evolua într-un „război nuclear în toată regula”.
  • El a susținut că NATO „crește probabilitatea unui conflict direct și deschis” prin furnizarea de arme Ucrainei, prin antrenarea trupelor sale și prin desfășurarea de exerciții militare pe flancul său estic.
  • „Acesta va fi un scenariu dezastruos pentru toată lumea”, a mai transmis Medvedev.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a avertizat, joi, că un potențial conflict între Rusia și NATO ar putea evolua într-un „război nuclear în toată regula”. El a susținut că NATO „crește probabilitatea unui conflict direct și deschis” prin furnizarea de arme Ucrainei, prin antrenarea trupelor sale și prin desfășurarea de exerciții militare pe flancul său estic.

Medvedev a susținut că țările occidentale „încearcă din răsputeri să introducă teza că Rusia sperie lumea cu un conflict nuclear”, inclusiv fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump.

Miercuri, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că președintele rus Vladimir Putin nu are intenția de a atrage NATO în conflictul din Ucraina, deoarece ar „escalada foarte repede într-un alt tip de rivalitate pe care nimeni nu vrea să o vadă”, potrivit baha.com. „Acesta va fi un scenariu dezastruos pentru toată lumea”, a mai transmis Medvedev.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?