Dmitri Medvedev: Potențialul conflict între NATO și Rusia ar putea deveni nuclear

8187819 09.05.2022 Deputy Head of Russia's Security Council Dmitry Medvedev arrives for a military parade on Victory Day, which marks the 77th anniversary of the victory over Nazi Germany in World War Two, in Red Square in central Moscow, Russia. Ekaterina Shtukina / Sputnik

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a avertizat, joi, că un potențial conflict între Rusia și NATO ar putea evolua într-un „război nuclear în toată regula”. El a susținut că NATO „crește probabilitatea unui conflict direct și deschis” prin furnizarea de arme Ucrainei, prin antrenarea trupelor sale și prin desfășurarea de exerciții militare pe flancul său estic.

Medvedev a susținut că țările occidentale „încearcă din răsputeri să introducă teza că Rusia sperie lumea cu un conflict nuclear”, inclusiv fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump.

Miercuri, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că președintele rus Vladimir Putin nu are intenția de a atrage NATO în conflictul din Ucraina, deoarece ar „escalada foarte repede într-un alt tip de rivalitate pe care nimeni nu vrea să o vadă”, potrivit baha.com. „Acesta va fi un scenariu dezastruos pentru toată lumea”, a mai transmis Medvedev.

Exit mobile version