• Dmitri Medvedev, care a fost preşedinte al Federaţiei Ruse din 2008 până în 2012 şi care în prezent este vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei, a spus că SUA au alimentat o rusofobie „dezgustătoare”, în încercarea de a îngenunchea Rusia şi apoi de a o distruge.
  • „Aceasta nu va reuşi: Rusia are forţa de a-i pune la punct pe toţi duşmanii noştri impertinenţi”, a spus Medvedev.
  • „Ură turbată” împotriva Rusiei, a spus el, a fost pus de Statele Unite și sateliții săi de-a lungul celor treizeci de ani de existență a noului stat rus.

Rusia are forţa necesară de a-i pune la punct pe duşmanii conduşi de SUA, iar Moscova va dejuca complotul rusofob al Occidentului menit să distrugă Federaţia Rusă, a declarat joi Dmitri Medvedev, unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin, informează Reuters.

Dmitri Medvedev, care a fost preşedinte al Federaţiei Ruse din 2008 până în 2012 şi care în prezent este vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei, a spus că SUA au alimentat o rusofobie „dezgustătoare”, în încercarea de a îngenunchea Rusia şi apoi de a o distruge.

„Aceasta nu va reuşi: Rusia are forţa de a-i pune la punct pe toţi duşmanii noştri impertinenţi”, a spus Medvedev.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

„Ură turbată” împotriva Rusiei, a spus el, a fost pus de Statele Unite și sateliții săi de-a lungul celor treizeci de ani de existență a noului stat rus.

„Doar că multă vreme a fost mascat de zâmbetele ipocrite cu dinți albi ale politicienilor și diplomaților care au spus un lucru și au făcut cu totul altceva. Mai simplu spus, ne-au mințit cu obrăznicie de dragul propriilor interese”, a spus oficialul.

Medvedev a dat asigurări că Federația Rusă va continua să lupte pentru „ordinea mondială” care i se „potrivește ei” și cetățenilor săi, „în care nu există loc pentru naziștii degerați, minciunile istorice și genocidul”. „Forța morală și adevărul istoric, ca și înainte, sunt de partea noastră!”, a spus el.

Putin reafirmă că operațiunea militară funcționează conform planului

Președintele Vladimir Putin spune că ceea ce el numește operațiunea militară specială din Ucraina a fost necesară întrucât Statele Unite se foloseau de Ucraina pentru a amenința Rusia, iar Rusia a trebuit să se apere împotriva „genocidului” populației vorbitoare de limbă rusă de către Ucraina.

Ucraina spune că luptă pentru existența sa și că afirmațiile lui Putin privind genocidul sunt un nonsens. Occidentul spune că afirmațiile că vrea să rupă Rusia în bucăți sunt ficțiune.

Rusia spune că, în ciuda sancțiunilor, se poate descurca bine fără ceea ce ea cataloghează drept un Occident înșelător și decadent condus de Statele Unite. Aceasta spune că încercarea sa de a crea legături cu Occidentul după căderea Uniunii Sovietice în 1991 s-a încheiat și că va dezvolta legături cu alte puteri, cum ar fi China.