• Autorităţile ruse îşi doresc de mult timp restricţii mai dure şi să controleze activitatea internauţilor de pe teritoriul Rusiei
  • Rusia este pregătită din punct de vedere legal şi tehnologic să se deconecteze de la reţeaua globală, anunţă fostul preşedinte
  • El a subliniat, însă, că nu vede niciun motiv pentru a face acest lucru

Rusia este pregătită din punct de vedere legal şi tehnologic să se deconecteze de la reţeaua globală de internet dacă este necesar, a anunţat fostul preşedinte Dmitri Medvedev, relatează The Moscow Times.

Autorităţile ruse îşi doresc de mult timp restricţii mai dure şi să controleze activitatea internauţilor de pe teritoriul Rusiei. Legea „internetului suveran”, adoptată în 2019, îi oferă Rusiei capacitatea de a se conecta de la reţeaua globală World Wide Web, chiar dacă experţii şi-au exprimat îndoielile cu privire la o asemenea decizie.

Deşi Dmitri Medvedev a declarat că Rusia este capabilă să îşi izoleze reţeaua de internet de cea globală, el a subliniat că nu vede niciun motiv pentru a face acest lucru, referindu-se la o „sabie cu două tăişuri”.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Fostul preşedinte a mai spus că Statele Unite păstrează „cheia de control” asupra internetului, ceea ce ar putea duce la deconectarea Rusiei de la internetul global „dacă se întâmplă ceva extraordinar”.

Declaraţia lui Medvedev vine în urma protestelor care au avut loc în Rusia, în ultimele două weekend-uri, declanşate de arestarea lui Alexei Navalnîi. Săptămâna trecută, autoritatea de reglementare a comunicaţiilor din Rusia a anunţat că va amenda şapte platforme de social media pentru că nu au eliminat videoclipurile care promovează protestele.