• Dmytro Kuleba a participat ieri la un eveniment în marja reuniunii Forumului Economic Mondial de la Davos, în Elveţia, și a vorbit despre contextul actual din Ucraina.
  • Acesta a mai adăugat că situaţia din estul regiunii Donbas „este extrem de proastă” .
  • Tot ministrul ucrainean de externe a făcut o precizare cu referire la statele care vor ridicarea sancțiunilor asupra Rusiei.

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba a participat ieri la un eveniment în marja reuniunii Forumului Economic Mondial de la Davos, în Elveţia, și a vorbit despre contextul actual din Ucraina. Acesta a spus că urgența nevoilor de arme ale țării sale este dată de sistemele de lansare multiplă de rachete promise de către SUA.

Acesta a mai adăugat că situaţia din estul regiunii Donbas „este extrem de proastă” .

Washington trebuie să țină promisiunea și să ne pună la dispoziție sisteme de lansare multiple de rachete cât mai curând posibil. Vor urma altele. Dacă nu obținem Multiple Launch Rocket System (MLRS) cât mai curând posibil, situația din Donbas va deveni chiar mai rău decât este acum și nu vreau ca nimeni să aibă sentimentul că totul este mai mult sau mai puțin în regulă cu războiul” , a transmis Dmytro Kuleba.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

El a adăugat că: „Situația din Donbas este extrem de rea. Suferințele, unele sate nu mai există, dacă nu primim MLRS, nu vom putea elibera Hersonul și există oameni care așteaptă asta și nu putem permite Rusiei să rămână în Herson, pentru că dacă o vor face, vor avea o mișcare strategică. Poziția de a reprezenta o amenințare pentru centrul Ucrainei” .

Tot ministrul ucrainean de externe a făcut o precizare cu referire la statele care vor ridicarea sancțiunilor
asupra Rusiei.

„Vreau ca fiecare politician, indiferent de statutul său în relațiile internaționale sau de țara pe care o reprezintă, înainte de a spune un cuvânt că sancțiunile ar trebui ridicate pentru a salva copiii undeva în lume de foamete, să vină în Ucraina, să vadă cadavrele copiilor ucraineni, să vorbească cu părinții ai căror copii au fost violați de soldații ruși și să-și închidă gura” .

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a participat și ea la reuninea de la forum. Ea a discutat despre contextul actual din Ucraina și despre crearea unei platforme care să reunească numeroasele părți interesate care au spus că doresc să ajute țara în reconstrucția viitoare.

Toată săptămâna aceasta, la Davos, am vorbit și am discutat despre războiul atroce pe care Rusia l-a declanșat împotriva Ucrainei, cu efectele teribile pe care le are. Dar astăzi, vrem să ne uităm la ceva din acest tablou foarte sumbru, care are un element pozitiv. Iar acesta este într-adevăr speranța și credința noastră în reconstrucția Ucrainei” , a transmis Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Ea a adăugat: „Noi, ca Uniune Europeană, ne propunem să creăm o platformă în care să unim toate țările, instituțiile, instituțiile financiare, sectorul de afaceri, sectorul privat, dar și cetățenii societății civile care doresc să contribuie la acest lucru” .

CEO Ripple Labs a declarat că speră ca platforma să fie gata într-un timp cât mai util și să se contruiască
centre care să găzduiască ingineri iscusiți pentru a susține această inițiativă.

„Cu siguranță cred că planificarea poate începe acum, astfel încât, atunci când se simte adecvat și în siguranță, și să începem să construim acele centre de dezvoltare și, sincer, știți, suntem în mare parte îndepărtați astăzi, așa că nu există niciun motiv pentru care să nu putem angaja oameni acum cu intenția. de a avea un birou cu sediul undeva în Ucraina, probabil la Kiev” , a spus Ripple Labs.