DNA a emis mandat de aducere pentru senatorul Eugen Pîrvulescu. Politicianul este cercetat pentru „instigare la cumpărare de influență”

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a emis un mandat de aducere pentru senatorul Eugen Pîrvulescu. În data de 7 octombrie, Pîrvulescu a annțat în plenul Senatului României că părăsește grupul PNL și va activa ca independent. Politicianul este „cercetat pentru instigare la cumpărare de influență”.

În anul 2022, DNA anunța că l-a trimis în judecată – în stare de libertate – pe Eugen Pîrvulescu, pentru „pentru folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, în formă continuată”.

Potrivit DNA, după ce ar fi primit seturile de subiecte (care aveau caracter confidenţial), Eugen Pîrvulescu le-ar fi divulgat, prin intermediari, la doi dintre candidaţii care participau la concursul pentru ocuparea unor posturi vacante/temporar vacante de asistent medical, concurs care nu s-a mai finalizat, fiind întrerupt de procurorii anticorupţie.

Exit mobile version