• Doar două mii de oameni vor participa la ceremonia de învestire a lui Joe Biden
  • Festivitățile vor avea loc mai ales virtual, pentru a reduce riscul infectărilor cu coronavirus
  • În 2017, Donald Trump s-a enervate după ce presa a scris că a strâns mai puțini oameni ca Obama

Străzi goale, soldați în loc de susținători și parade virtuale în loc de defilări cu fast. Sigur nu ne închipuiam că așa va arăta vreodată o inaugurare a președintelui american.

În loc de 200.000 de bilete, mâine nu vor fi decât două mii de spectatori. Membri ai Congresului și apropiați ai viitorului președinte. Totul la ordinul lui Joe Biden, care nu vrea să îmbolnăvească și mai mulți americani.

„Vom asculta știința și recomandările experților pentru ca oamenii să fie în siguranță. E puțin probabil să avem un million de oameni, mulțime care să se întindă până la monumentul lui Lincoln”, a spus Joe Biden.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

În mod sigur, Biden nu va avea motive de ceartă ca predecesorul lui. În 2017, Trump s-a enervat după ce presa a scris că a avut un public mai mic decât al lui Obama. Așa că l-a trimis pe ofițerul de presă al Casei Albe să îi certe pe jurnaliști la o zi după inaugurare.

„A fost cea mai mare audiență care a urmărit vreodată o inaugurare. Punct! Atât la fața locului, cât și în lume”, a spus Sean Spicer, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Site-ul Politico scrie că cea mai mare mulțime s-a strâns pentru învestirea lui Obama din 2009. 1,8 milioane de oameni au participat atunci.

În comparație, Trump ar fi adunat 600.000 de oameni. Pentru Bill Clinton, 800.000 de americani au mers la ceremonie, în timp ce George W Bush a strâns doar 400.000.